Összes oldalmegjelenítés

2014. június 24., kedd

Vinci 11 hónapos

Jesszusom, mindjárt 1 éves lesz!!

Az utóbbi hónapokban a mozgásfejlődésére görcsöltem rá rendesen. Utálom, amikor megkérdezik, hogy nem áll fel?és nem megy még ez a gyerek?A legjobb:és mit csinál?Egyébként ezek a kérdések akaratlanul is nagyon zavarnak.
Hogy mit csinál arról napokat tudnék mesélni, de ha a mozgásáról van szó: kúszik, rohamtempóban. Úgy,mint a jó katona. Nehéz őt utolérni. Egyre többször van négykézláb, de nem "kutyázik", egyre többször szabályosan teszi a lábait kúszásnál és a legújabb: a gimiben gyakran végzett négyütemű fekvőgyakorlathoz hasonlót produkál, azaz nyújtva vannak  a lábai, lábfej behajlítva és kitámasztja a kezeit.
Olvasgattam a dévény masszázsról. Fel is hívtam három-négy gyógytornászt, akik ezzel foglalkoznak, az egyik szeptember végére adott időpontot(!), a többi ilyen-olyan indokokkal elutasított.
A tornán(Nyúlcipő alapítvány) Adritól(konduktor) kérdeztem, hogy javasolja-e vagy mi a véleménye. Ők a Katona módszer hívei(Dévény ellentéte), azt mondta, hogy a Dévény egy fájdalmas masszázs, a gyerekek sírnak van, hogy félnek utána az idegenektől(aki masszíroz a gyerek szemében rossz, mert fájdalmat okoz neki, egy idegen masszírozza)
Itthon is tornázunk napjában kétszer. Hintázunk is, most már beszereztünk egy csepphintát is.
A hintát imádja, teljesen ellazul, nem feszít be.


Volt, aki azt mondta, hogy laza a vállöve. Ez furcsa, mert a kezét én erősebbnek találom, a csípőjénél feszes, torna közben gyakran befeszít csípőnél és időnként a lábait is.

Idegenektől tart. Más kezében nem marad el, csak Zolinál, nálam és Roninál, Kendénél:)
Másnál ordít. (Nincs rossz élménye)
Idegen helyen az este katasztrofális. 1 éjszakát Dédinél töltöttünk, kb. 1 órán keresztül ordított este, végül úgy zuhanyoztam, hogy Roni fogta a kezében, hogy lásson.
Erősebb hangra összerezzen és sír, ha hangosan kacagok(nyerítek:), akkor is sír.
Tehát van min dolgoznom.
Gyengébb az idegrendszere, ez összefüggésben áll azzal, hogy nem alszik rendesen, ezáltal nem is tud rendesen fejlődni a mozgása.
Napközben 2szer alszik. Délelőtt 30 percet, délután 1 órát. Éjszaka 19.30 körül. Vannak kivételek: amikor délután többet alszik, na azért nagyon hálás tudok lenni:)
A hónapban fordult elő először, hogy hosszabb távú autóúton aludt!

Pakol. A rajztábla polcán lévő tollakat lepakolja, összefirkálja a lapot(!), magát és mindent, amit ér!Játéktartó dobozhoz felhúzza magát, a könnyebb játékokat kidobálja. DVD, CD, könyvespolc alsó részeiről lepakol.
Fürdőben kukát kiborítja, sminkkészletes doboz tartalmát szétszórja.

Lámpamániás. Az első,amit megnéz egy helyiségben.Több percig képes a lámpát szemlélni.
Etetőszékből rálát a meggyfára. A másik a fény-árnyék, amitől képes sokáig bambulni vagy ha fújja a szél a leveleket(ezt is látja az etetőszékből is)

Könyveket precízen lapoz. Egy ujjal!Azért a keménylapos könyveket részesítem nála előnyben, mert múltkor Kendus kedvenc Verdás mesekönyvében pár lapot széttépett.
Újságlapokat összegyűr.


Aktuális kedvenc a zenélő játék laptop és a karikás játék(különböző méretű karikákat kell egy bójára rátenni)Egész jól megy neki!Egyszerű fából készült kirakót is segítséggel kirak(segítség alatt azt értem, hogy a kezébe adom , ha szükséges és ő beteszi)

Igazi ínyenc: lazacból nincs az a mennyiség, ami elég lenne neki. A túrós tésztánál vettem még észre, hogy annyit evett, amennyit adtam neki:)
Apró falatkákat egyedül eszik a tálcájáról.
Megissza a vizet is. Egyértelmű jeleket ad, ha cicizni szeretne(lehúzza a felsőm)

Hajasbaba. Azon gondolkodtam, hogy mikor kellene egy kicsit megkurtítani a fürtjeit. Izzadós típus, a füle mögött összetapad a haj.
Utál öltözködni, nem bírja magán elviselni a sapkát/kalapot(megkötőset is szétszedi)és a cipőt(nincs még funkciója)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése