Összes oldalmegjelenítés

2014. június 26., csütörtök

Tűzoltó múzeum

Ha már a Múzeumok éjszakáján nem tudtunk részt venni, gondoltam, menjünk el a Tűzoltó múzeumba.(Pontosan Katasztrófavédelmi és Tűzoltó múzeum)
Kendével simán bevállalnám már a késői múzeum látogatást, de Vini még kicsi hozzá.
Kendus tűzoltó fan, a múzeumot az egyik ovis csoporttárs(KifliMarci)anyukája ajánlotta.
Utánanéztem és kiderült, hogy Kőbányán van(15 percre autóval tőlünk, mellette ingyenesen lehet nagy parkolóban parkolni) sőt, ingyenesen látogatható.
Hűvös délelőttre ideális program fiús családoknak.

A bejárat előtt akadályba ütköztem, mert a 6-8 lépcsőfokot nehezen tettem meg babakocsival, de amikor a recepción olvasgató katasztrófavédelmis pasi észrevett minket, akkor készségesen segített. Megkérdezte, hogy a múzeumba jöttünk-e( működő tűzoltó állomás is van az épületben)  és útbaigazított.
Rajtunk kivül senki nem volt, amikor a takarítónéni és két nő meghallotta a hangunkat az irodából, akkor kijöttek, gyönyörködtek egyet a fiaimba és hoztak egy programajánlót a Múzeumok éjszakájára.
Régi sisakokat csodáltunk meg
, persze Kendus kérdezte, hogy melyik az angol tűzoltó sisak(Tűzoltó Sam az egyik kedvenc meséje),
különböző méretű tűzoltó autókat,
szekereket, slagokat is láttunk. A magyar és az európai önkéntes tűzoltók történetéről is olvastunk. Kendust nagyon érdekelt minden, ami a falon, földön, táblán volt. Vince is érdeklődve figyelt a termekben.
Két jó gyerek, okom nem lehet panaszra!
Kendus felpróbálhatott egy sisakot(illet a fejméretéhez),
de ő ragaszkodott a sárgához(Tűzoltó Samnek sárga van!)A sisak mellé kabátot is felvett.
Elkezdett csepegni az eső, de minket ez nem tántorított el attól, hogy az udvaron lévő veterán járgányokat közelről megszemléljük
és Kendus a vezető ülésbe is beült!(Az ajtók nyitva voltak:)
Nem tudtam, hogy tiltott területre(idegenek számára tiltott)is bementünk, odajött hozzánk egy tűzoltó, hogy kinek a hozzátartózói vagyunk. Igazából nem értettem a kérdést(látta rajtam), majd megkérdezte, hogy kivel jöttünk(nagyobb csodálkozás az arcomon)mire leesett a tantusz, hogy szolgálati garázsban bóklászunk.
Az épületben több kedves tűzoltóval futottunk össze, mindenki tegezett, mosolygott és segített Vinit cipelni a lépcsőkön.
Az épület alatt légópince van. Ide nem mentünk le:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése