Összes oldalmegjelenítés

2013. október 15., kedd

Vinci Kerekítőn, Kende úszótanfolyamon

Vincivel hétfőn a könyvtárban Kerekítőn voltunk, amiről "zenebölcsi"címmel már írtam a blogon, akkor amikor Kenduval elkezdtünk járni.
Vinci nem most járt először könyvtárban, kb. 3 hetes lehetett, amikor elkísért minket:)Erre mondják, hogy nem lehet elég korán kezdeni:)
(Kenebendével ennyi idősen ki sem dugtuk a fejünket a házból)
Kb. 10-en voltunk, természetesen az én fiam volt a legfiatalabb, aztán 5 hónapos-6 hónapos fiúk, igen fiúk, egy szem kislány volt és 1 év körüli gyerekek.
Timi a foglalkozásvezető énekelt, annyira szép hangszíne van, élmény hallgatni, emellett furulyázott és citerázott is.
9.30 kor kezdődött, Vinci még 9kor cicin lógott, de időben odaértünk, mindenki megjegyezte: "jaj, de pici"(kikérem magamnak, hogy PICI lenne a kishercegem!)Büszkén mosolygok, amikor dicsérik a dús hajkoronáját, a füléig érő száját.
Vinci ébren volt, óriási szemekkel figyelt, fülelt és jól érezte magát, ezt onnan gondolom, hogy végig kacagott, mosolygott(mindenkire). Azt hiszem ő volt a leghangosabb az elején, a kacagásával.
A végén énekeltünk egy altatót, amin el is aludt, egészen addig,amíg haza nem indultunk.

Kendus még szeptember elején kezdett úszótanfolyamra járni a Zöldbéka klubba(Erzsébeti uszi). A neve a Fradihoz köthető, az edző a Fradiban úszik.(volt olimpián is, hátúszáson bajnok), ha a jövőben tehetségesnek találják, akkor valamilyen vízisportban az egyesületen belül továbbléphet.
Szombat délelőtt úszás, az Apjával. Egy óra úgy épül fel, hogy bemelegítenek: szárazföldön torna, aztán úszás és a végén játék a vízben.
Zoli az elején szóvá tette, hogy neki is tornáznia kell:)
Úszógumi van rajtuk, ha az oktatóval egy-két kört mennek a medencébe, akkor lekerül róluk az úszógumi. Az úszást Zoli kezdeményezte, ő úszáspárti. Szerintem is az egyik legjobb sportág,minden testrészt átmozgat.
Kb. 5  lurkóval foglalkozik az edző, ami jó arány. Úgy vettem észre, hogy Kendust kimondottan kedveli, ahogy hozzászól, játszik vele.(nem lehet, nem szeretni őt, az óvónéniknél is ezt látom)
Eddig egy alkalmat hagytunk ki a pöttyök miatt.
1 hónap után átkerült egy másik csoportba a "nagyobbak"csoportjába, itt 3-4 évesek vannak. A medencében még nem ér le a lábuk. Szülők nincsenek a vízben. Zoli panaszkodott, hogy a víz hőmérséklete szerinte nem éri el a 30 fokot. Szegénykém mindig vacog, volt,hogy itthon felejtettük a melegpuha focista köntösét.
Múlt héten ahogy az üvegfalon keresztül néztem őt elérzékenyültem. Hogy milyen ügyesen tornázott(minden utasítást végrehajt, nem ellenkezik,örömmel csinálja)milyen kis vézna(mint az Apja), ahogy a vízben a spicc-pipát csinálta.(ezt álmában is mondja: spicc-pipa)
Most született és már egyedül van a medencében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése