Összes oldalmegjelenítés

2013. október 8., kedd

A történet folytatódik

Na akkor a pöttyökről.Péntek délelőtt vettem észre a kezén, párat a szája alatt. Pirosak, kidudorodnak, gennyesek, csúnyák, viszketnek, mert 3-4 varasra kapart a drágám a kézfején.
Fenistil kenőcs, Fenistil csepp és Kalcimot használunk.

Több minden megfordult a fejemben: a héten volt 39,5 láza, hányás, hasmenés, gyenge immunrendszer, laktózérzékenység. Szomszédban skarlátos gyerek, oviban bárányhimlő csak, hogy fokozzam. Ezzel a kórtörténettel mentünk el a Tűzoltó utcai ügyeletre(ami 20 órától működik, persze ügyelet, de nekem nem esett ez le, 6 után ott voltunk)
A dokinéni kedves, fiatalos, bájos volt. Nem kellett várakozni, csak mi voltunk: Kendus, Piroska, a fóka:)és én.

Kende kérésére a fókát külön megvizsgálta a dokinéni, meghallgatta a tüdejét és megnézte a pofiját(Kendu ecsetelte a doktornőnek, hogy Piroska hányt az autóba....már eljátssza, hogy betegek az állatai, sajnos elég gyakran)
Nekem a keze tűnt fel, hogy kiütéses, de amikor levettük a zoknit róla, akkor láttam csak, hogy a talpa tiszta kiütés, hólyagos. Szájnyálkahártyáján aphta, garata vérbő, garatfalon hólyagok.

Ezt hívják kéz-láb-száj betegségnek, amit a coxasckie vírus okoz(Amerikában fedezték fel), eddig bárkinek mondtam, nem hallott róla(még a vidéki védőnő ismerősünk sem), "modern"betegség.
Náthához hasonlóan indul, 39 fok körüli lázzal.
A net szerint már gyakori betegség. Cseppfertőzéssel terjed.Gyors lefolyású.
A kezén már leszáradtak a pöttyök,a talpa még mindig gáz. Tegnap látta a gyerekorvosunk, akivel lassan többet beszélek,mint mással, 1 hetet még itthon marad erősödni.
2 hét kimaradás után tér vissza az oviba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése