Összes oldalmegjelenítés

2013. október 18., péntek

Makk Ádám konduktornál

Vinci fejét szívesen bal oldalra fordítja, ha jobb oldalra fordítom-kicsit erőszakosan-, akkor pár perc után visszafordítja, méhen belül is így tartotta. születése után a kórházban a gyógytornásznak is feltűnt, javasolt tornát, amit csináltunk is, visszahívott kontrollra, ahol rendben találták. További házi feladat a hason fektetés volt

Teltek a hetek és úgy láttam, látom, hogy nem igazán változott a helyzet. Erős kispasi, kinyomja magát, ülésbe felhúzva megtartja a fejét, már születése után fordította mindkét irányba. Hason fekve, ordít,mint a sakál és legtöbbször a sok büfi ellenére mindig visszaköszön a tejci.
A gyerekorvosunk ajánlotta Makk Ádám konduktort, akihez ma elmentünk(egyébként mozgásfejlődéssel kapcsolatos videói fent vannak a youtube)
A vizsgálat térítésmentes volt, azt kérte, hogy az adó 1%-át ajánljuk fel a Pető Intézetnek(ami hungarikum, mégis kevés állami támogatást kap).

Tanácsokat kaptam, Vincit alaposan átmozgatta. A jobb oldala, ahová nem szívesen fordítja a fejét ezzel van összefüggésben, hogy hason a jobb lábát alig hajlítja. Ez majd a kúszásnál, mászásnál lesz fontos. Kendus is úgy kúszott(8 hónaposan kezdte), hogy az egyik lábát nem hajlította be, úgy ment előre,mint egy sebesült katona.
Fekvőtámasz pózban kitartja magát(nem sokáig), erős a válla, már ritkán szorítja ökölbe a kezét. A fordulásra is mutatott gyakorlatokat, kedves, segítőkész volt. Kértem, hogy nézze meg a bokáit lát el valami eltérést, de semmit.

Meséltem Kendusról, hogy hová jártunk fejlesztésre, mi a kórtörténete. Mondta, hogy ha még 20 hónaposan nem megy önállóan még nem jelent bajt. Beszélt arról, hogy milyen összefüggés van a mozgásfejlődés elmaradása és a tanulási nehézség, diszlexia, diszgráfia között.

Hasznos volt a találkozás, érdemes volt elmenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése