Összes oldalmegjelenítés

2013. október 31., csütörtök

Finy Petra: A Doki-ügy

Olvastam róla, megláttam a könyvtárban és kihoztuk!
A betegeskedő nagyfiamnak is bejött, humoros a szövege, az illusztrációja cuki. Rövid, elalvás előtt elolvastam neki. Humoros, megszeretteti a dokikat a gyerekekkel.

 Kendus okos, bátor, hősként viselkedett ma a fül-orr gégészeten. A dokibácsi kedves. Késve érkeztünk(1 óra kevés ahhoz, hogy négyen elkészüljünk és beleférjen a szoptatás is), de szóltam, hogy jöttünk, ittvagyunk és bocsánat a késéért,aztán sorra is kerültünk.
A vérvételen is ügyes volt, én csak példát vehetek róla. Jött velünk a nyuszi(akinek most a lába fáj)és egy mesekönyv.1 nővér vette le a vért, profi módon(elég sokat szívtak ki belőle), ketten dumáltak vele és én is szóvá tartottam, az apja ölében ült.
A gyulladás elmúlt, vérvétel eredménye délutánra lesz meg.

Vinci tegnap oltást kapott(nehogy kimaradjon a jóból), itthon kapott Germicidet. Kendus látta, hogy szúrják meg, a végén odament Vincihez és puszilgatta a buksiját.

" Aztán összefutsz még a fül-orr-gégész dokival is.Hozzá azért mentek, mert a tesónak fáj a füle. Neki is vannak tükrei, meg egész zseblámpa gyűjteménye, amire tölcséreket szerel fel. Olyan piciket, amik pont jók lennének a tesó műanyag katonáinak a fejére sisaknak. Szerencsére a doki néni azt mondja, hogy nem kell felszúrni a tesó fülét, de be van gyulladva, ezért kap gyógyszert és melegen kell tartani. Az is igaz, hogy a fülszúrás nem olyan kellemes dolog, mint a fülkiszúrás, ami után kaptál egy királylányhoz illő fülbevalót.
Az, hogy a tesó füldokihoz kerül, azért van, mert sajnos nem szeret orrot fújni. Vagy trombitálni, ahogy apa mondja. A tesó erre azt mondja, hogy a trombitálás olyan elefántos dolog. Ő pedig egyáltalán nem hasonlít egy elefántra.
Az orrszívó-porszívót, amivel még orrot lehetne tisztítani, a porszívó miatt utálja, mert olyan a csöve, mintha egy óriáskígyó lenyelt volna egy tangóharmonikát. És a hangja is pont olyan, sziszegve zúg és búg."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése