Összes oldalmegjelenítés

2013. május 19., vasárnap

Harmónia háza Soroksáron

Nincs tőlünk messze a Harmónia Háza, ami tulajdonképpen egy bemutató tanya. Már többször jártunk itt, mindig nagyon jól érezzük magunkat és örömmel megyünk.

 Emlékszem először ,amikor itt voltunk, akkor Kendus még a babakocsiból figyelt, járni nem tudott.
A tulajdonosok, Orsi és Csaba kedves, gyerek-és állatszerető emberek.

9-től vannak a tanyán, amit Kendus csak állatkertnek hív, szombaton családi napot tartanak, hétköznap csoportokat fogadnak.
A kisfőnök, tiszta apja:)
Több házi állatot tartanak,(nyuszi, tyúk, csirke, pulyka, galamb, malac,kecske, birka, ló) lehet őket simogatni, etetni, itatni, messziről szemlélni őket. 2 éve a vándorcirkusztoktól vettek egy lámát is, de sajnos elpusztult. Tartanak emut is, amit Kende szeretett volna megkergetni, de annyit sikerült elérni, hogy sarokba szorította az állatot, ami szegénykém nem szeret.
 A tanya területén van kemence(pogácsát lehet sütni), fedett rész(eső esetén)ahol akár szülinapi bulit is lehet rendezni, szerintem jó ötlet, halastó.

Amikor legutóbb ott jártunk, akkor KEnde és Lili részt vett a nyulak etetésében, persze KEndus  úgy gondolta, hogy ő a vizes tálkába is tápot, füvet tesz(hiába kérték, hogy ne tegye, a jószándék vezérelte)
A fiamnak az állatokon kívül leginkább a talicska és az utánfutó jött be, hiába na pasiból van. Csaba frissen tojt tojásokat mutatott a gyerekeknek, ami még meleg volt(legalább megtanulják városi létükre, hogy nem a bolt polcain, a dobozból jön a tojás). Megnéztük a pár napos kiscsibéket is.

Orsi lovasterapeutaként is végzett. Vállalja egészséges és sérült gyerekek lovagoltatását.(volt olyan gyerkőc, aki ennek hatására kezdett el beszélni vagy lett szobatiszta!)
 Amíg nem érkezett meg a terápiára a kisfiú, addig a lurkók lovagoltak Tündéren(aki már egy idős ló, de nem póni, mert a pónit Orsi több okból nem ajánlja gyerekekhez)
A fiam bátran, mosolyogva pattant nyeregbe, abszolút nem félt. Gondolkodok rajta(most, hogy itt a nyár és nincs hétvégén korizás), hogy amíg energiám engedi, addig hétvégente elviszem lovagolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése