Összes oldalmegjelenítés

2013. május 15., szerda

Eltelt 1 év

betegség nélkül!!
Szilvásváradról hazafelé jövet kint lehetett olyan 25-27 fok, a kocsiban Zoli nyomatta a klímát, amit nem bírok, kértem, hogy kapcsolja ki(amikor figyeltem, akkor ki is kapcsolta:)
különben lehúzta az ablakokat, a huzattól pedig a fülem fájdul meg....(nem vagyok egy könnyű eset:)
Már másnap kapart a torkom, fájt a beszéd és bedugult az orrom. Gyógyszert nem szedhetek, maradt a lándzsás útifű, a Nasivin(amit 3 napig ajánlott használni én már 1 hónapja gyilkolom vele az orrnyálkám, de ez az egyetlen orrcsepp, ami használ)és a sok-sok folyadék, calcium, magnézium.
1 éjszaka volt, amit teljesen éberen töltöttem, mert a sok trutyitól nem tudtam aludni, azóta már legalább  2-3 órát tudok egyszerre szundítani.
Zoli ma délután kezdett el panaszkodni, hogy fáj a torka.
Kendusnál tegnap éjszaka kezdődött.
Fülsapkában
Éjszaka egyszer-kétszer felébred(persze előfordul, hogy végigalussza, de akkor 5.30körül kezdi a napot, mindkettőnek megvan az előnye)és bejön hozzánk. Van, hogy odabújik és alszik tovább, gyömöszöli a kezem, van, hogy kakaót és vajas kenyeret kér és van, hogy pisilni kell kikisérni.
Tegnap kiabált, hogy lecsúszott a lábáról a zokni, hiába vártam, nem jött. Aztán mentem én és ahogy melléfeküdtem(már csak olyan féloldalasan férek mellé)éreztem, hogy lángol a teste, pofija, remeg a teste.
Felkapcsoltam a lámpát és látom, hogy a szemei fennakadva, féligalvó állapotban.
Bevittem, lázat nem mértem, jött a vizes borogatás, kerestem lázcsillapítót, de a nagy kapkodásban csak Germicid C-t találtam(amire nem igazán mozdul meg a hője), később nyugodtan megkerestem a nála bevált lázcsillapító kúpot(Algopirin származék)és lázat mértem(39.5 Germicid után), a vízes ruhát folyamatosan cseréltem, félrebeszélt.
Délelőtt teljesen tünetmentes volt,kimerészkedtünk egy kicsit az utca végén lévő piacra is. Délután max. 1 órát aludt és 39.2 ébredt. Amikor orrsziporsziztam a nóziját, akkor fogta a füleit:(
(Tudja egyedül is mérgesen fújni, de ilyen esetben biztosabb a porszívó, milyen jó találmány!)
Délután rendelt a doktornő, de jobbnak láttam kihívni.
A délutánt és az estét is a szobában töltöttük, főleg az ágyban játszottunk. A kedvence: autók sorakoznak
Gyorsan jött és megállapította, hogy fülgyulladása van és duzzadtak a nyirokcsomói. Kapott gyógyszereket, Aspirint ampullába, fülcseppet és lázgörcs elleni szert is.(amit remélem nem kell bevetnem), amikor kint volt,akkor is 38.5 volt a hője lázcsillapító kúp után.
Trutyis a nózija, jókedvű, jó étvágyú, a folyadékot tuszkolni kell bele.

1 megjegyzés: