Összes oldalmegjelenítés

2018. november 9., péntek

Dolgozatok, iskolai beszámoló

Mindenben más a második osztály az elsőtől. Vince barátnője most volt iskolanyitogatón, mondom tavaly ilyenkor mi is iskolakóstolgatókra jártunk..ja, az nem tavaly volt , hanem 2 éve. Rohan az idő. Kende hisztijére még élénken emlékszem.
Majdnem minden napra jut egy dolgozat. A héten környezet dolgozatra tanultunk, eredményt még nem tudok. Ő nem szólt, délután találkoztam a tanítónénivel, ő mondta, hogy készüljünk. Másnap matek dolgozat, ezt már akkor mondta, amikor a pizsamáját húzta fel. Ennek ellenére minden jelesre sikerül, kivéve az írás. Azt gyakoroljuk, a héten a tollbamondást egy-két hibával oldotta meg(ami ritka), előfordul, hogy ki/lehagy betűket és az ékezetek is lemaradnak. A szabályokat tudja fejből, alkalmazni már nem. Inkább írásban van a számonkérés, a memoriterekből , angolból szóban .Mire hazaérünk, fáradt, nem sok időt(30 perc/nap) szoktam nyúzni, a napköziben megcsinálja a házi feladatot és tanul is. 17.15 körül érünk haza, fürdés, vacsora és 20-kor alvás. Ebbe olyan sok minden nem fér bele, hétfőn tenisz, kedden sakk. Decembertől nem fog sakkra járni, az oktató soha nem kezdi a beígért időben, nincs Kendének kedve hozzá. Helyette lesz gyógytorna, ehhez szakvélemény kell az ortopéd orvostól, 2 hét múlva látja a doki. A magatartásukat délelőtt és délután is értékelik, idén alig van zöld, szinte mindig piros kerül a füzetbe. Vannak pajtik az osztályban, sajnos a "problémás"fiú továbbra is piszkálja, bántja őt, nem tud róla lekopni, nem érti meg, hogy Kende nem akar vele barátkozni, tapad rá. Valahogy nem érvényesült eddig a "Sok lúd disznót győz".
Nem jelentkezett eddig versenyekre(matek, szép olvasó, úszásról tudok) ebben tavaly lelkesebb volt. Sokat rajzol, házakat tervez. Kerestem neki pályázatokat, egyedi, különleges a látásmódja.
A Kertünk kincseire(iskolai rendezvény) benevezte a lekvárjaim, egyik sem győzött, pedig isteni finomak.
Hirtelen, sokat nőtt. Gyakran fájlalja a lábát. Most ő a negyedik a tornasorban, nekem a vállamig ér. 140 ruhaméret, 24 kg, 33 láb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése