Összes oldalmegjelenítés

2016. február 28., vasárnap

A Nap családja - Planetáriumban jártunk

Kendével jártam már a Planetáriumba, sünis mesét néztük meg, Vinci, akkor még pocaklakó volt.
Szombat délelőtt a Nap családja című előadáson voltunk, ezt már alsósoknak ajánlják. Szerintem középsős, nagycsoportos ovisok is értik, őket is leköti. Kb. 45 perces volt a "vetítés".

Előző nap foglaltam jegyet, amit a kezdés előtt-legalább- 15 perccel kell átvenni. Mi, mivel közel lakunk a Népligethez elindultunk 10.10-kor. Nem értünk oda 45-re. Pöttyös utcáig mentünk autóval, onnan két megálló metróval. Kende ritkán tömegközlekedik, nekem van még kisgyerekes bérletem, amit maximálisan kihasználok. Mire odaértünk hosszú sor fogadott és sokan sorban álltak már az ajtóknál is, nincs helyjegy, érkezési sorrendben foglalhatják el a helyeket a nézők. Nekünk a rosszabb rész jutott, kicsavarodott a nyakam, ráadásul Kendus is az ölembe kérezkedett. Arra emlékszem, hogy a "sünis"mesén szinte alig voltak.
Lehet, hogy most "divatja"van a hasonló jellegű filmeknek, könyveknek, kiállításoknak(pl. Űrkiállítás)

Nap hangja Halász Judit, Kende rögtön felismerte, sőt az aluljáróban kiszúrt magának egy újságot, aminek ő volt a címlapján. Az egész műsor kérdez-felelek formára épít, bemutatják a két nyilat, sárgát és a pirosat, amire a későbbiekben figyelni kell. Az egész nyelvezete gyerekbarát.
Szó van a csillagokról, bolygókról, holdakról, meteorról, üstökösről, sőt még a holdraszállásról is.
Egy idő után el-elpilledtem-kimaradt a 11-es kávém, sötétség is volt, de Kende folyamatosan kommentálta a látottakat.
Csííz
Vicces volt, amikor megkérdezte: "Anya, most a Holdon vagyunk?"
Vagy: "Ez a zene megy az egyik mesében is!"

Kedves könyvünk Nagy Natáliától a Nap születésnapja című. A bolygókról, Napról innen emlékezett a fiam, de újdonságokat is hallott.
Hazafelé kiszúrta, hogy a Shrek(musical) óriásplakátján a háttérben egy bolygó van. Nekem eddig fel sem tűnt, pedig párszor már ránéztem.
Ebéd előtt választott magának a Lipótiban egy kívül-belül csokis, cukros tekercset. Vinci itthon maradt, de az édességből neki is vittünk.

Az előadás végénél Kende mondta, hogy fáj a lába, a metrónál már a feje is fájt. Ágyba került, belázasodott. 1 hetet ment oviba, 3 hét betegség után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése