Összes oldalmegjelenítés

2016. február 24., szerda

Felkészülni, vigyázz, kész, bölcsi!

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy itthon lehetek a fiúkkal 3 éves korukig. Ezt fontosnak tartom. Három éves korukban intézményesítve lesznek, szükségük van a kortársakra. A harmadik életév nálam vízválasztó. Akkor érzem, hogy "kevés"vagyok neki.
Szeptembertől gondolkodunk Vince ovijáról: hova menjen, mikor menjen, meddig maradjon ott. Melyik a számára legjobb, legideálisabb?
Tökéletes hely számára az, ahol kevesen vannak, odafigyelnek rá, esetleg van fejlesztőpedagógus/logopédus a valóságban is(nemcsak papíron)és a legfontosabb, hogy szeressék őt, ő pedig örömmel járjon a közösségbe.

Továbbra sem beszél(fejlődést tapasztalunk nála, persze nem tudjuk, hogy ez a korai fejlesztésnek vagy a saját érésének köszönhető), ha nem kap elég figyelmet és rögtön nem értjük, hogy mit akar, akkor verekszik. Akaratos, ha nem kap meg rögtön valamit, akkor is begurul. Rúg, csíp, harap, karmol. Valamelyik nap megkérdezte egy ovistárs anyukája, hogy van-e macskánk?ÁÁ...dehogy, ez csak Vinci,aki a körme nyomát az arcomon hagyja. A verekedést a fáradsághoz is kötöm. Fogzik is és fúj a szél, frontérzékeny.
Azt gondolom, hogy a megkésett beszédfejlődést időben észrevettük és megkezdtük a fejlesztést.

Voksunkat a beszédfogyatékos ovi mellett tettük le. Minden szempontból a legjobb neki. Ismer a helyet, barátságos, a pedagógusok tündériek(türelmesek), ő úgy jár oda már, mint, aki hazamegy.
Utazunk majd, hol kocsival, hol tömegközlekedve. A fiúkat "osztjuk".

4 éves kortól veszik fel oda ovi. Jeleztem, hogy szeretne menni 2018-tól. A kérelmünket támogatják.
Kérés, hogy az ovi előtt 1 évet bölcsis legyen, azért nem ovis, mert a bölcsiseknek jár a korai fejlesztés. 3 éves kortól nem beszélhetünk korai fejlesztésről.
Először elmentem a körzetes bölcsibe terepszemlére. Ott is ragadtam, nem kerestem tovább(remélem az élet engem igazol majd)Kedves gondozók, kis csoportok, tágas udvar, saját főzőkonyha, fejlesztőpedagógus.
Ebéd után hazahozom Vincit majd, nem vagyok semmi jónak az elrontója, ha ő mégis ott szeretne aludni, hát legyen. Próbaidőre veszik fel, ami azt jelenti, hogy az első három hónapban figyelik, hogy mennyire sikerül alkalmazkodnia a többi gyerekhez, helyzethez, gondozóhoz.

A megkésett beszédfejlődésen kívül ő ott tart, ahol más gyerek ennyi idősen(sőt, elfogultság nélkül állíthatom), hogy van olyan terület, pl: finommotorika, mozgás, amiben előrébb van.
Majdnem szobatiszta. Ez azt jelenti, hogy itthon a kis-és nagydolgokat wc-ben, ha házon kívül vagyunk, akkor kap pelust és éjszakára(tiltakozik ellene, van, hogy felébred pisilni)Nagyon ügyes, érett rá az idegrendszere.
Barátkozó, közvetlen, mosolygós, kiegyensúlyozott, szociális, társasági gyerek.

Szeptembertől bölcsis nagyfiú lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése