Összes oldalmegjelenítés

2016. február 4., csütörtök

Itt a farsang, áll a bál!

Kendusnak évekre előre vannak farsangi jelmez ötletei. Idén felhozta, hogy Darth Vader is lehetne...erről gyorsan sikerült lebeszélnem. Nem szeretnék drága pénzt farsangi jelmezre költeni. A listán szerepelt a dinó, autó, vadkacsa(!), zenész, karatés, robot.
Az első mellett döntöttünk, közös munka eredménye lett a kartondobozokból létrejövő zöld tüskés hátú dinó. Irtó cuki!Az ötletet egy angol DIY oldal adta.

Két nagy kartondobozból indultunk ki(maradt a felújítás után, a szomszéd költöztetőnél dolgozik, strapabíró erős dobozok:)
Zöld, akril festéket rendeltem, erre költöttem postával együtt 2000 ft-ot, a többi hozzávaló adott volt(kivéve a sapit, de azt jövőre is hordhatja, nem megy kárba)

Zoli lefújta a dobozt, a dinó fejét és a farkát kivágtuk a második kartonból, szemet-szájat rajzoltam filccel, Kendus a tüskéket vágta és segített a ragasztásban is.
Az egyik kedves barátunk szépen horgol, megkérdeztem, hogy zöld sapija van-e kölcsön, sajnos Kendus fejméretére nem volt. Ekkor köszöntött rám az Aldiban akciós, zöld, dinós, kötött sapka!Kész főnyeremény, pár percig lesz a fején, mert extrán bélelt, az oviban 26 fok körül van.
Csak az összehatás kedvéért. A dinó testére "rücskök" kerültek, ezeket Kendus vágta ki öntapadós dekorgumiból. Csak kék volt itthon, de így is szép és mutatós lett!
A következő lépés az volt, hogyan rögzítsük a dinót Kendushoz(a kis 16,5 kg testéhez). Papírboltban vettem zöld zsineget, két oldalt lyukasztottunk a dinó oldalán és Kendus nyakába veszi az állatot:) Hogy ne vágjon a zsineg, a biciklisapka(bukósisak)tépőzáras belsejét ráragasztottuk a zsinegre.
Összességében 2-3 estét dolgoztunk vele. Megérte!Már csak azért is, mert Kendus boldogan vett részt az előkészületekben és odavan érte meg vissza. Az Apja szerint, ennyiért már vehettünk volna Dart Vader-es jelmezt is:)

Az arcát zöldre festem, a buliba visz fánkot és gyümölcslevet.
 Kiírták, hogy csak boltit fogadnak el. Az indoklás az, hogy zárt rendszeren keresztül jön a kaja az oviba. Eddig bármilyen esemény volt, kérték a házi nasikat, sőt palacsintát is itthonról vittünk, amit utána eladtak az oviban. Azt gondolom, hogy a házi mindenből finomabb és az anyuka mindenre odafigyelve készíti el a finomságokat(a tej/tojás érzékenyeknek is kedveskedünk)mindig valamivel.

4 megjegyzés:

  1. Jaj, de jó lett :) , nagyon szuper :) , ügyesek vagytok! Megnyugodtam, amikor olvastam, hogy Kendus 16,5 kg, mert Toma kb. olyan 15,5 lehet :) . Egyébként nálunk is ugyanez a helyzet az oviba, de régóta, már Máté idejében is csak bolti dolgokat fogadtak el, én is sajnálom, hogy sütni nem lehet semmit...

    VálaszTörlés
  2. Kendus szerintem vékony, nagyon vékony. Annyira, hogy kockás a hasa. 16,5 kg és 122-es a ruhamérete. Apja alkatát örökölte, ő is magas és vékony.
    Az a furcsa ebben a "bolti édességet"hozzanak a szülők történetben, hogy előtte bármilyen ovis rendezvényre jó volt a házi. Pedig minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, a legjobb étellel etetni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez tényleg furcsa, de talán ez is a szigorításoknak tudható be, mert most mindent sokkal komolyabban vesznek (igazolások, hiányzások adminisztrálása), gondolom nálatok is...

      Törlés
  3. Ha nem betegség miatt, itthon marad, akkor kikérőt kell írnom. Nem tudom, hány kikérőt "illik"írni....havonta kb. 5-6 napot nem megy.

    VálaszTörlés