Összes oldalmegjelenítés

2015. november 4., szerda

Minyonok


Nem új film a Minyonok, július elején volt a premierje, mi most az őszi szünetben láttuk Kendével, Anya-fia program keretében.
Moziba inkább az apjával megy, ő a filmmániás(ha tehetné reggeltől-estig moziteremeben ülne)
Sokan úgy vélik, hogy pénzkidobás a mozizás, otthon is meg lehet kényelemesen nézni a filmet az ágyból, de mi szeretünk moziba járni, a  mozi hangulatáért és Zoli imádja a széles vászont is. Itthon nyár óta nem működik a tévénk, nekem egyáltalán nem hiányzik, neki elvonási tünetei vannak már.
Nemrég volt a moziünnep, amikor akciósan lehetett filmet nézni. Akkor végigböngésztem a környék mozijainak műsorait, de vagy időpontban nem vagy kínálatban nem volt megfelelő.
Így, amikor november elsején(öröm mozizással kezdeni a borús, hideg hónapot)megláttam, hogy a Lurdy ház több gyerekeknek szánt filmet ad(van,amit 2 D-s verzióban is, nem a legfrissebbeket)690 forintért(a kis menü 790 volt:), akkor kaptam az alkalmon és megvettem a Minyonokra a jegyet.
A film 12-es besorolást kapott, szerintem 6 évesek is értik és nézhetik, nincs benne olyan jelenet, hanghatás, szöveg, amitől megijednének vagy nem értenének.
Megvettük a kukoricánkat, teánkat és elfoglaltuk a kényelmes székeket. Kendus egyedül megette az 1 literes kukoricát. Csak lestem, alaposan megtömte a pocakját itthon indulás előtt. Már az előzetesek alatt óriásiakat kacagott, megszűnt számára a külvilág, beszippantotta a vászon. Lesz egy dinós film, amit szeretne megnézni. "Ez fiúknak szól Anya, ezt Apával nézem majd meg!"
A film végig lekötötte a figyelmét, azóta ismét felértékelődtek a polcon lévő Minyonos figurák.
Nekem is bejött a film. Aranyosak, szerethetőek a figurák, jó a sztori, van benne humor.

5 megjegyzés:

  1. Azt a dínóst mi is kinéztük, és négyesben tervezzük megnézni. A Minyonokat is úgy láttuk, és bevált, már Ábel is végig élvezte.

    VálaszTörlés
  2. Nos,mi a Barbie-t neztük Kiaraval a nyaron.Direkt ugy mentünk be,hogy az elözeteseket mar ne kelljen megneznünk (izgultam igy is,hogy fog az en lanyom több,mint egy orat ülve maradni?!) A köv. keppen tudnam leirni az elsö mozis elmenyünket: - elsö 5-10 ugy ahogy, de többe kevesbe meg nezi a vaszont, következö percekben ilyen es ehhez hasonlo kerdesek hangoztak el felöle: anya,honnan "jön" a film?anya, a kislanynak olyan kabatja van mint nekem,latod? (tök sötetben... raadasul kettö sorral feljebb ült ez a kislany -> latszik, mennyire"figyelte" a vaszont.) stb. Ezutan az ölembe keretözött,levette a cipöjet es ELALUDT!30 percnel jartunk kb!Hogy mi törtent ezutan?Hat persze a meset vegigneztük (hugom kisert el), mig az en kicsikem bekesen szunyokalt rajtam.A vegefele mar ugy voltunk vele,ha Barbie meg egyet enekel,röpül a maradek popcorn! :D

    VálaszTörlés
  3. Teide: nálunk még Vincit nem kötné le a mozifilm, csak az olvasott mese köti őt le és Halász Judit Csiribiri lemezéből készült film.
    Krisz: ezek szerint Kiarának nem volt érdekes a Barbie(ezen nem csodálkozom:), annyi jó mese megy mostanában a moziban, lehet mással kellene próbálkozni:)

    VálaszTörlés
  4. Hát gondolhatod,hogy nem én akartam a Barbie mesét nézni :P
    Amúgy nem is nagyon volt akkor más,egy valami de az 12 éves korosztálytól.
    Amúgy nem magával a mesével volt gond,szerintem,hanem az újdonság érzésével.
    Mindegy, túléltük (egynéhány hajszálunk hullott csak ki az egyes Barbie szóló számok alatt :)
    De annak örülök,hogy ti jól szórakoztatok!
    Talán majd egyszer együtt is elmehetünk a gyerekekkel.Mondjuk amilyen "sűrűn" találkozunk,addigra már nem csak a Kiara,hanem Vini is "moziérett" kis töki lesz majd.

    VálaszTörlés
  5. Gondoltam, hogy Vincit nem kötné le a mozi, kicsi még hozzá. Csak biztatni próbáltalak, hogy egyszer majd ez is eljön. Én sem gondoltam volna, hogy nem egészen 3,5 évessel ez hogyan működik majd, és nagyon jól sikerült. Jó érzés volt, na, végre négyesben egy ilyet is kipróbálni. :-)

    VálaszTörlés