Összes oldalmegjelenítés

2015. november 21., szombat

La Guna étterem Csepelen

Az étterem héten a legjobbak között szerepelt a La Guna(méghozzá a csepeli étterem), a Diningcity szervezésében a legjobbak megismétlik az akciós menüt.
Ilyenkor gyorsan kell online asztalt foglalni, mert elkapkodják az asztalokat. Mindenhol jelzem, hogy 2 felnőtt és 2 gyerek megy(azt is, hogy az egyiknek etetőszék szükséges, amit itthon már rég nem használunk, de étterembe kérjük a nyugodt étkezés reményébe)
A hölgy, aki a bejáratnál fogadja a vendégeket kezdőnek /beugrónak tűnt: először bajlódott a kabátunkkal majd meglepődve fogadta, hogy két gyerekkel érkeztünk, miután leültünk szóltunk, hogy "étterem hetesek"lennénk.
Az étlapon külön szerepelt egy sushi-s és egy nemzetközi felhozatal. Mi három menüt rendeltünk(az egyiket a fiúk között elosztottuk, sőt még haza is hoztunk), szeretjük a sushi-t, de akkor ott a nemzetközi részből választottunk mindannyian. Az asztalon egy(nem is értem miért ép egy, talán az előző vendég egyet hagyott az asztalon és nem pótolták) macaron volt szépen becsomagolva.
Az előételem padlizsánkrém volt pitával, zöldségekkel. Vinci is megkóstolta, ő mindent szeret, amibe kenyérfélét lehet tunkolni, Kendus inkább az Apja leveséből kért repetát.
Tulajdonképpen az előétellel jól laktam:)Gusztán volt feldíszítve a tányér és bőséges volt a pita és a krém is.
Az előételre elég sokat vártunk. Kíváncsiak voltunk arra, hogy Vinci meddig bírja azt, hogy az asztalnál kell ülnie. Itthon inkább bekap két falatot majd fut és visszaül a tányérjához(az ovi ebből a szempontból is kihívás, csak a közösség erejében bízom)
Mindig van nálam játék(egy-két kacat), könyv, toll. Persze rajzolni szerettek volna, de papír nem volt nálam, maradt az ismerősök  névjegykártyájának hátoldala. Egész jól lekötötte a figyelmüket.
Főételnek kacsamellet kértem krumplipürével, olyan adagot kaptam, hogy másnapra is elég volt ebédre.
Édesszájúak vagyunk. Bármilyen finom és nagy adag az előétel, mi akkor is tudunk desszertet enni.
Madártejet választottam, különleges módon volt elkészítve: karamellát éreztem és a habon apró pisztáciát, egészen új elgondolás. Nekünk bejött.
Inni házi levendula szörpöt és epres limonádét kértünk. Nem hagyhattam ki a különleges csokis kávét sem, isteni volt, csak ajánlani tudom!
Az étterem hátsó részén kaptunk asztalt, elég sokan voltak rajtunk kívül, a fiúk rendesen viselkedtek, amikor a számlát kértük, akkor kezdtek önmaguk lenni(szaladgáltak a lépcsőn)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése