Összes oldalmegjelenítés

2015. november 15., vasárnap

Legós szülinapi meghívó

Kendusnál tombol a legómánia.
A szülő irányt/példát mutathat, hogy mivel játsszon a gyerek, a döntés joga a gyereknél van. Nálunk is van kacat(kinél nincs?), javarészt mégis társasjátékok, fajátékok, fejlesztőjátékokkal játszanak a fiúk.
Kendus első szülinapjára egy nagy doboz duplót kapott. Azt a kivitelt, amiben csak kockák vannak, állatok, figurák nincsenek. Egy évesen még nem ment, akkor mászott, stabilan ült és próbálkozott a felállással, duplot már akkor is szerette. A szerelem azóta is tart.
Legóból simán kirakja azt, ami a korosztályának való, a 6-12 éveseknek szólót segítséggel, aztán belendül a fantáziája és alkot, függetlenül a leírástól.
Ahogy a mondás tartja: "elvan a gyerek, ha játszik"-ő képes órákon át, elmélyülten legózni. Vinci pedig képes percek alatt rommá zúzni. Remélem előbb utóbb nála is eljön az építés időszaka.
Ha a legóbolt közelében vagyunk(KÖKI), akkor nem maradhat ki, hogy ne nézzünk be. Kevés zsebpénze van, ami egy doboz legóra még nem elég, lelkesen gyűjtöget.

A szülinapjára már elkezdtünk készülni. Első körben megcsinálták a meghívót, Vinire is számíthatunk, ha segítségre van szükségünk.
Minden a kezük munkáját dicséri. Ötletet a Pinterestről merítettem.
Hobbi boltban natúr kis fadobozokat vettünk.
6 darab volt a boltban, 6 pajtit hívunk meg.
A fadobozokat lefestettük akrilfestékkel kékre(legó alapszínre)
. Egy éjszakát száradtak, majd öntapadós dekorgumiból köröket vágtunk ki. A szín megegyezett a doboz színével.
Kendus körberajzott 5 forintost és azt vágta ki majd ragasztottak.
Így a doboz már a legó kockára hasonlított.Az aljára került a gyerkőc neve és az óvodai jele.
A meghívó egy netről letöltött legós emberke volt, ezt Kende kiszínezte, hátoldalára írtuk a meghívó szövegét. Ő aláírta és rárajzolta a nevét.
Ajándékként legó figurákat készítettünk gipszből.
Kockaáruház honlapjáról rendeltem egy szilikonos legó figurás jégkockatartót(amiben nemcsak jégkockát lehet készíteni)
Először próbálkoztam zsírkrétát sütni a formába. A sütő mindenhol zsírkrétás lett(szétdurrant  200 fokon a kréta), de maga a forma nem maradt meg, szétfolyt az egész, a magas hőfok volt az oka.
Gondoltam még csokira. Nem volt itthon csak töltött étcsoki, az sem lett az igazi. A gipszben még soha nem csalódtam, az elsőre sikerült is. A meghívottak akár otthon kifesthetik a figurát.

3 megjegyzés:

  1. Látom hasznosítjátok a Pennys újságokat is :D :D
    Tök jó ötlet egyébként ez a legó dobozkából. Biztos mindenki örülni fog ennek is és a kis figuráknak is. Nagyon ügyesen megcsinálták a fiúk őket :)

    VálaszTörlés
  2. Hogy kiszúrtad a Pennys újságot:) Nekem nem tűnt fel:)
    Remélem mindenki örül neki, fiúk szívből készítették!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem az tűnt fel először. Szakmai ártalom :P

      Törlés