Összes oldalmegjelenítés

2014. október 21., kedd

Tesók egymás közt

Úgy látom, hogy jó tesók lesznek a fiúk.
Biztos lesznek összezördülések, sőt bunyók is, de a végén mindig kibékülnek és az életben(bízom benne)össze fognak tartani és segíteni, támogatni fogják egymást.
Kendusnak alapvetően jó természete van, sokkal nyugisabb,mint az öccse.

Valamelyik délután Kendussal foglalkoztatót töltöttünk, színeztünk, Vininek is adtam a kezébe zsírkrétát(persze nem hagyta volna ki, hogy ne kóstoljon bele), együtt rajzoltunk. Vince az ölemben volt, valami olyat szeretett volna, ami Kendénél volt. Kende nem adta, Vince meghúzta a haját, Kende nem csapott a kezére, nem ordított, hanem szólt, hogy húzza a haját(amit rögtön megakadályoztam, de egy pillanat és már ott van Vini keze)
Ezt többször megtette Vini, mondtam, ha így megy tovább, akkor irány a bünti(ami azt jelenti, hogy berakom a járókába)Erre Kendus sírva fakadt, hogy ne tegyem be a járókába(Vince utálja), mert ő nagyon szereti a tesóját.
Kendus imád építeni, Vincének az építés még rombolás. Ha a kisebbik lerombolja a várat, garázst, amit épített, akkor Kendus szól, szomorú, de nem bántja a tesóját, hanem távolabb megy és próbál valami újat építeni.

Külsőleg sem hasonlítanak, de temperamentumuk, habitusuk is különböző.
Kisebbik fiam bújós(belebújik az ölembe, ha felveszem a fejét leteszi a mellkasomra, átölel), erőszakos, harcias(hirtelen ember, üt-csap, visít, ha valamit rögtön nem kap meg vagy valami nem úgy van, ahogy azt ő szeretné)
Tegnap az óvónő megsimogatta, Vince ráütött(nyilván nem csípi, ha idegen ember az arcához nyúl, belép az intim szférájába), Kerekítőn egy idősebb kisfiú elvette a csörgőjét, utánament és beleharapott!(azzal a 2,5 fogával!)én meg nem győztem bocsánatot kérni. Biztos idővel fog még változni a természete, de most már körvonalazódik, hogy milyen lesz.
Sajnos már Kende kézfejébe is beleharapott.
Este a fürdetésnél Vince megpuszilta Kendust. Olyan boldog volt tőle!
Vini pufóka, kerekded,tiszta anyja:)

Kendus ropi, válogatós, tiszta apja:)
Szívesen odaadja a féltett játékait az öccsének, partnerként tekint rá, beveszi a szerepjátékaiba.
Félti őt, fogja, ha Vince felmászik a kanapéra, bemegy hozzá a szobába, ha hallja, hogy Vince sír, beadja neki a cumit, ha kidobja és megosztozik vele a Paulán is.
Játszótéren csúszik vele a csúszdán, ezt tesócsúszásnak hívja.
Oviban XY mondta, hogy Kende neked buta a testvéred, Kendus kikérte magának!Az ő tesója okos!

2 megjegyzés:

  1. Ez annyira jó dolog, mikor a tesók így összetartanak. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy milyen jó lenne nekem is egy második...
    Biztos lesz változás a harapdálás terén. Amíg nem tud beszéddel kommunikálni, csak így tudja jelezni, ha valami nem tetszik neki, nem aggódnék emiatt. Személy szerint nem találkoztam még olyan felnőtt emberrel, aki másokat harapdál ;)

    VálaszTörlés
  2. ...és a harapdálás után jön a fa kisvonattal fejbe verés... :D Jó, vicceltem, de nálunk ilyen is volt többször, a kicsi verte a nagyot, a nagy meg visított, vagy néha sírt. Mert ő nem üti meg a kistesóját. Aztán most már nem olyan vészes a helyzet.
    És egyre többször hallom, hogy beszélgetnek, játszanak, Ákos tanítgatja Ábelt. Jó dolog, na!

    VálaszTörlés