Összes oldalmegjelenítés

2014. október 14., kedd

Adél szülinapja

Ovi után Adélt köszöntöttük fel, aki már 4 éves!
A gyerekek nem egy intézménybe járnak és nem is lakunk egymástól messze(ők az utca végén, mi a közepén), de valahogy keveset bandáztunk mostanában. Legutóbb nyár végén látogatunk meg őket.
A gyerekek szülinapjait, névnapjait és az ünnepekről soha nem feledkezünk meg.
Kendus annyira otthon érzi magát náluk, hogy jött-ment, felment az emeletre szétnézni, a nappali szekrénysorán is megkereste azokat a játékokat, amik érdekesek lehetnek neki.
Vinci a duplós dobozból pakolt ki és be. Egyik kedvenc elfoglaltsága, hogy dobozból ki-be pakoljon( ilyenkor Tóthék jutnak az eszembe róla)Ha kap 10 dominót, hozzá egy kartondobozt, akkor simán összedobok mellette egy gyors ebédet.
A nagyok bicóztak bent, annyira jó kialakítású Adélék háza, hogy kész bicópályájuk van, ahol még gyorsulni is lehet. Nem vitáztak(Adél egyébként is egy nyugis természet), mert két járgányt lehetett használni.
Amikor ezt megunták tollasoztak(még mindig bent), labdáztak(itt más óvatosságra kellett Kendust inteni).
Túrós és csokis sütit ettünk(csokis cookies sütöttem), Vininél nincs megállj, nem ismeri a mértéket az édességben(ha mást eszik és már nem kér, akkor beveszi a szájába, összerágja és kidobja vagy összemorzsolja a kezével és ledobja), ha úgy látom, hogy elég, akkor elveszem előle a tányért.
Kendus névnapjára kapott egy matricás foglalkoztatót. Ha rögtön nem csináljuk meg, akkor a matricákat kiszedi a füzetből és felragasztja ide-oda vagy elajándékozza.(Tündi néni, ped. asszisztens gyakran kap Kendétől matricát, Kendus szeretetnyelve az ajándékozás(is)
Én is örültem a matricás foglalkoztatónak, mert előző nap azt néztem ki neki a könyvesboltba.
Hazafele jövet még megnézték(megkergették) az erdőben élő macska koloniát(a ház végénél már erdő van), az egyik cicus nagy ijedtében a kocsi alá bújt be, alig tudtuk kicsalogatni.
Vacsorát letudtuk, közös fürdés után gyorsan elaludtak a fiúk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése