Összes oldalmegjelenítés

2014. október 16., csütörtök

Kórházi látogatás

Helyszín: Heim Pál Traumatológia
Időpont: tegnap este, 19 körül
Főszereplő: Kendus
Sérülés: homlok betörése
Hol: itthon

Itthon gyakran csinálok a fiúknak akadálypályát, nincs tiltólistán a benti labdázás, ugrálás, hintázás, futás.

Délután együtt készítettük a vacsorát, főztünk-sütöttünk. Kende valamiért berohant a szobába, elfeledkezett a küszöbről és szó szerint bezuhant a konyhából a szobájába, ekkor még "csak " a szája vérzett.
Vacsora után készülődtünk a fürdéshez, másnapra(ruha kikészítése, alvó állatka kirakása, ovis holmik összeszedése),én éppen háttal voltam neki, de az Apja  látta, hogy mi történt. Kendus a hálószobából próbált nekifutásból az ágyára ugrani(ágyon ugrálás tiltva van),de a szőnyegen megcsúszott és csak az ágya széléig jutott. A nagy csattanásra fordultam meg, azt hittem, hogy nekiment a rajztáblának és az dőlt fel.
Pár perc múlva elszédült, a homloka betörött. Olyan, mint amikor egy műanyag flakont benyom az ember és az úgy marad. Na a Kende homloka is úgy maradt, vérzett és lilult, ő meg csillagokat látott.
Gyorsan kocsiba vágták magukat és a traumatológiáig meg sem álltak.
Mire beértek jobban lett, röntgen nem láttak semmit, hazajöhetett.
Ha hányás, szédülés, aluszékonyság felmerül, akkor irány a kórház.
Valószínű, hogy a heget élete végéig őrizni fogja.
Nem is tudom kire ütött ez a gyerek?Az apja gyerekkorában baltával fejbe vágta magát, kerítésen akadt fent, stb.
Mára sokkal jobban van, a homloka nagyon csúnya, ökölnyi nagyságú duzzanat van rajta. Az előírt ágynyugalmat nem sikerül betartani(főleg, hogy ilyen csábítóan szép idő van), délelőtt egy rövid sétát tettünk a piacig, kizárólag gyalog(bicó, roller a fészerben, Kendus bepróbálkozott, de nem engedtem, hogy hozza), délután parkban voltunk(Müpa mellett)
Ma kihagytuk a hajmosást is, pedig már szükséges(2-3 naponta kell, mert erősen izzad a feje)
Az egészet a fáradságnak tudom be. Nagyon jó az ovi, rengeteget tanulnak, hemzsegnek a programokban(fizetősre nem jár), heti egyszer kirándulás/séta a kerületben(most a kerület legnagyobb diófájához mentek), sütés,múlt héten szüret(a must nem ízlett neki) kézműveskedés, torna, lufinap volt a héten, a mellettük lévő iskola udvarán akadálypályán versenyeztek,kertészkedés(konyhakertet csináltak és virágot ültettek) stb. Nem győzöm megörökíteni a tanult verseket, mondókákat. Kendust lefárasztja az ovi, délután már nem vágyik semmire(főleg, ha a hazafelé vezető utat gyalog tesszük meg, ami kb. 20 perc)

Minden rosszban van valami jó. Örülök neki, hogy ez akkor történt, amikor az apjuk itthon van.

3 megjegyzés:

  1. Úristen, ez nagyon durva! Örülök, hogy nem lett nagyobb baj, biztos a szívbaj kerülgetett téged is. Szerencse h az apja is otthon volt. Mielőbbi gyógyulást!

    VálaszTörlés
  2. Ránéztem a gyerek fejére és rosszul lettem. Ilyet még nem láttam, szó szerint behorpadt a homloka.
    Már teljesen jól van, ma is volt esése a betonon(kint az udvaron).
    Olyan a keze-lába, mint a Zempléni hegység.

    VálaszTörlés
  3. Jaj, egy pillanat alatt megtörténhet a baj. :-(

    VálaszTörlés