Összes oldalmegjelenítés

2014. október 24., péntek

15 hónapos Vince

Szép kisfiú!Fürtös a feje, édes a mosolya, szereti a pocakját, mosolygós, társasági gyerek.
A hajával kapcsolatban még mindig tanácstalan vagyok, mit kezdjek vele, csak nő és nő, gyakran emiatt lánynak nézik, izzadós, nem mosom minden este a haját,  első jele a fáradságának, hogy a fül vonalában erősen izzadni kezd a haj. Az apja szerint vagány, ezt nem is vitatom, de nem akarok hajgumis frizurát neki. Én nem vagyok alkalmas arra, hogy levágjam a haját, a fodrásznál üvöltene. Emlékszem Kendussal is nehezen ültünk be a fodrász székébe. Vince háromemberes lenne. Egy ember vágja, egy ember a kezét fogná, hogy nem kapjon bele az ollóba, egy meg a fejét fogná, hogy ne forgassa. Kész macera.
Dédi meg csak azt mondja, minek akarom levágatni a gyerek haját, úgyis jön a tél, majd melegíti a fejét!

Akik ismerték a nagyapját, mind azt mondják, hogy nagyon hasonlít rá(eddig a természete is hasonló!)
Pár héttel ezelőtt -spontán-meglátogattuk az Apám egyik nővérét. Meglátta Vinit és a fejéhez kapott, ó ez a gyerek tiszta nagyapja, még a tekintete is...igen és a haja is:)

Mondókázni, énekelni, ringatózni, hancúrozni imád!Ha énekelek, akkor rázza a popsiját és tapsol. Übercuki!Kerekítőn/Ringatón központi figura. Ő az, aki a kör közepén van, ő az, aki segít citerázni(lefogja a gombokat), ő az, aki csalafintán rámosolyog a foglalkozásvezetőre, ő az aki szájtátva, nyálcsurgatva hallgatja a gitár hangját.

Mozgásfejlődése: mostanában többször észreveszem, hogy kapaszkodás nélkül feláll. Továbbra is kapaszkodva lépeget, nem sétáltatom kézenfogva, mert szerintem hülyeség(annyi embernél látom), mászik helyesen és villám tempóval(ezzel fejlődik az idegrendszere és  így is mindent elér)Egy anyuka megjegyezte, hogy biztos várom már, hogy önállóan járjon (amikor látta, hogy Vini egy percre sem áll meg, nem ül meg az ölembe, hanem leteszem a földre, akár a Csili koszos kövére, akár a játszótéren, az udvaron, a parkba, a gáton)Nem sietettem a dolgokat, mindenkinek megvan a saját tempója, olyan édesek, amikor másznak, minek sürgessem, egyszer úgyis elindul majd.
Lépcsőzik. Nagyon gyors lépcsőn és közben röhög, hogy mikor érem utol. Itthon nincs lépcsőnk, kivéve a teraszon lévő három beton lépcsőfokot, ahonnan nyáron legurult.
Ha szólok neki, hogy Vini húzd be a fejed, akkor behúzza(asztal alatt, székek között mászik). Vicces volt múlt héten röhögtünk rajta, mászott át az ágy korlátjánál, rászóltunk, hogy vigyázz a fejedre és behúzta.

Mindenevő. Szerencsés vagyok. A tojást sült, főtt, lágy formában sem eszi meg és a zöldeket. Ha zöldborsót pürésítem zöldborsókrémlevesnek, azt megeszi. Brokkoli, póréhagyma, saláta, kelbimbó nem jöhet számításba.
Próbáltam pohárból itatni, de harapta a pohár szélét.Kipróbáltuk a szívószálat is, azt szétrágta. A kanállal az ételt a hajára kente és ment a falra is.
Apró falatkákat ügyesen eszi a pufi kezeivel. Ha valami nem kell már neki, akkor ledobja a földre.

Akaratos, vonítani, panaszkodni nagyon tud. Ha valami nem úgy van, ahogy ő elképzeli, annak hangot is ad.

Márkahű. mindig bajban vagyok a cumival. Csak a német, jó minőségű Nuk cumit fogadja el. Cumisüvegből még a MAM itatópohárja vált be. Állandóan elhagyjuk a cumit, megunja aztán eldobja, vagy észreveszem vagy nem. Többször hozták már utánunk. A csipeszt is letépi magáról(az is fogyóeszköz)Persze tudom a megoldást: szoktassam le róla. Amikor nagyon nyafi, csak kézben van el és azzal alszik el, akkor nagyon jól jön!
Valamelyik nap nem volt időm olyan helyre menni, ahol árulnak Nuk cumit. Befutottam a Dm-be(ott nincs), kapott Babylove-t. Olyan messzire dobta, hogy az ajtó üvegébe csapódott.

Vetkőzik, benti szandit egyedül veszi le, sapit letépi magáról, pelust lecsatolja, zoknit leveszi, gatyát lehúzza, öltözködni segít.

Apás. Apja kint dolgozik az udvaron, ő bent az ajtónál áll, üti az ajtót és kiabál neki. apja lefekszik az ágyra, ő a lábához bújik(mint egy jó kutya)

Mutatja hol a szeme, hasa, orra , feje.
Mondja, hogy nem. A nyomaték kedvéért a fejét is rázza hozzá.Az igen még nem megy annyira folyékonyan:)
Tricikli kerekét tekeri. Ha elfárad, akkor leteszi a lábát.

Örülök, hogy itt a hideg(egyébként is téli ember vagyok), de kint több órát is alszik, bent semmit!Az ágyban négykézláb áll, a fejét leteszi és hintáztatja magát. Amikor ezt megunta kidobál mindent az ágyából: rácsvédőt leszedi, szoptatós párnát kidobja, cumi repül vele együtt.
Diavetítés előtt.

Útonlenni, felfedezni, csavarogni szeret. Ilyen a mi életformánk is.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szép dolgokat mesélték erről az aranyos kis Viniről, Igazad van nem szabad sürgetni, mindenki a maga ütemében fejlődik tovább.)

    VálaszTörlés
  2. Előbb-utóbb úgyis menni fog én meg nem érem majd utol:)

    VálaszTörlés
  3. Bizony, rohanhatsz még utána eleget... :-)
    Mi a fiúk haját géppel vágjuk. Az elsőnél még az ölemben ültek. Na, de tényleg, jön a tél...

    VálaszTörlés