Összes oldalmegjelenítés

2014. október 19., vasárnap

Hemingway étterem

Csak jó kritikákat lehet olvasni az étteremről, sokan az egekbe magasztalják, hogy mennyire finomak az ételek, milyen segítőkészek a pincérek, jó a hangulat, ár-érték arányban is megfelelő.
Hát mi ennek pont az ellenkezőjét tapasztaltuk.
Az étterem héten ide foglaltam asztalt.
Feneketlen tó mellett van, szép és csendes a környezet, mellesleg Csibónak egyeskével itt volt az esküvője 20 éve, ő is el volt tőle ájulva. 20 év alatt sokat változott a hely és a személyzet is kicserélődött.

17-re foglaltam asztalt, ez még ideális időpont nekünk egy korai ebédhez, mert mire megesszük a 3 fogásos menüt, hazajövünk, megfürdenek a fiúk már 8 óra. Addig bírják, utána elszabadul a pokol és előjön az olaszos temperamentumom.
Az étteremben van egy kisebb blokk elkülönítve(gondolom diplomatáknak), mert rajtunk kívül csak öltönyös-miniszoknyás, kosztümös emberek voltak(ez nem feszélyezett minket, mert mi is mindig csiniben vagyunk, apró kajafoltoktól, sártól, fűfoltól eltekintve:)
Mikor megjelentünk két gyerekkel láttam a pincéreken(voltak vagy 10-en)a sajnálkozó tekintetüket.

Hét ágra sütött még délután is a nap, láttam, hogy van terasz, ami a tóra néz. Megkérdeztem a pincért, hogy kiülhetnénk-e, megkérdezte a főpincért, hallottam azt is,amilyen hangnemben válaszolt(no comment)és a "kedves"pincér megengedte, hogy kiüljünk. Ott nem volt megterítve, a pincérnő hozta az evőeszközöket a kezében(nem tálcán vagy szalvétában).
Vince odavan a szökőkutakért. A sétálóutcában hetente egyszer elmegyünk szökőkutat nézni, amíg ő nézelődik, addig én nyugodtan átfuthatom az újságom.

Két pincér jött hozzánk, egy fiatal csaj(mondta, hogy beugrós)és egy pökhendi pasas(akinél azt éreztük, hogy még mi teszünk neki szívességet, hogy az étterembe bementünk)
A férfi pincér kihozta az étteremhétre készült étlapot(ezen csak az ételek szerepeltek, itallapot nem hozott), a sáfrány minden ételben szerepelt:)
Kérdezi, hogy mit iszunk, válaszoltam, hogy nem kaptunk itallapot. Erre hozott egyet, de pl. mellettünk limonádét ittak és az olyan jól nézett ki, hogy megkívántuk, ezért azt kértünk, de az itallapon nem szerepelt.
Csibónak tetszett a marhahúsleves, a többi az elmegy kategória.(répatortám jó volt) Kendusnak tésztát kértem hallal, az étlapon nem szerepelt, hogy csípős lesz a tészta, a kedves pincérnek mondtam, hogy a gyereknek szánom, de ő sem jelezte, hogy csípős, csak, amikor kihozta szembesültünk vele. Hazahoztuk, másnap kibontjuk a dobozt, amiben bűzlött a kaja!
Az előétel után jelelve mutattam(mint a fociban), hogy megettük, köszönjük, jöhet a főétel. Az előételre is kb.25 percet vártunk.
Az evőeszközökön látni az idő múlását, Csibó pohara repedt volt.

Bosszantott, hogy mellettünk minden asztalnál dohányoztak. Ezt szóvá tettem a pincérnek,amire vágott egy grimaszt.
Az étteremhéten résztvevő éttermek 3300 ft adnak egy 3 fogásos menüt, szervízdíjat csak az italra számíthatnak fel. Sajnos ezt később tudtam meg, nekünk a teljes ételfogyasztás után is felszámolták a szervízdíjat(amivel nem értek egyet, milyen szervízdíj az, ahol én szólok, hogy befejeztük, ahol sokat kell várni, lenézőek a pincérek), amit soknak találtunk, de kifizettük.

A fiúk nagyon jól viselkedtek!Vinci nem dobálta le a kaját, nem hisztizett, szépen evett. Kendus mesélte az oviban történteket.Büszke vagyok rájuk!

Többet ide nem megyünk. Este Csibót elkapta a hasmars. Jobb, ha nem tudom mi volt a kajában, milyen volt a konyha tisztasága.


2 megjegyzés: