Összes oldalmegjelenítés

2014. október 20., hétfő

Házi pogácsa

Szeretjük az ízeket, szeretünk jókat enni.
Mindennap főzök és 2-3 naponta sütök is.
A fiúk blogja nem megy át gasztroblogba.
Házi pogi receptje(régi Nők Lapja konyhából származik) is tipikusan olyan, amibe öröm belevonni a gyereket is. Tésztagyúrás, szaggatás, sütés alatt pedig megtudom mi minden történt az oviban, Jóval olcsóbb (nem mellesleg finomabb is )megoldás, mint pl a Fornetti vagy a franchise pékségek kimért termékei.
A tésztából szűken 3 tepsi jön ki, jut másnapra is:)

Hozzávalók: 50 dkg liszt(nálam finomliszt BL55), 2.5 dkg élesztő(rászoktam a por élesztőre, egy zacskó 7 dkg felel meg ennek a mennyiségnek), 3 evőkanál tej(2.8% használok), 1 kávéskanál cukor,
fél teáskanál sütőpor, 1 evőkanál só, 25dkg vaj(jó minőségű teavajat használok, általában Lidlben vásárolom), 2.5 dl tejföl.

Tetejére: teljesen opcionális. Ha van otthon sajt, akkor mehet rá. Ha nincs, akkor szezámmag,napraforgómag stb.

Miután a tésztát összegyúrtuk
pihentetjük legalább 2 órát, ezalatt szemmel láthatóan kétszeresére duzzad a tészta, megkel.
Lisztezett deszkán(nemrég előnévnapi ajándékként kaptam egy szilikonos lapot, amit sokkal könnyebb tisztán tartani, mint a fadeszkát)kinyújtjuk
és kiszaggatjuk
a pogi formát(nincs pogácsa szaggatom, pálinkás kis poharat használunk erre a célra).
Miután kiszaggattuk a tésztát még 15 percig hagyjuk kelni, utána zsupsz, be a forró sütőbe!

Vini is örömmel majszolja a pogit!
Amíg sültek a pogácsák, addig Kendus garázst épített a járműveinek,
Vinci dominókat pakolászott egyik vödörből ki, másikba be.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése