Összes oldalmegjelenítés

2013. február 13., szerda

Válogat

Nagyjából két éves koráig mindent megevett, amit elé raktam. Talán egy-két kivétellel:az APja tonhalsalátáját és lecsóját nem gyűrte be a pocakjába, de azon kivűl minden jöhetett.
Eljött a második szülinapja és sokat változott a viselkedése, alvása, étkezése is.

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy az édesség az nagyon megy. Mindhárman édesszájúak vagyunk.
Édességet desszertnek hívja, képes hisztit is csapni érte, hogy ne ebéd után, hanem előtte kapja meg a rúdit vagy a dörmit vagy kekszet.
Csokit nem veszünk, házi sütiket ehet, palacsintát, gofrit, muffint, rizskók, fánk...hosszú a lista. Amihez szirup, lekvár, öntet is dukál, bármikor jöhet.

Tésztafélék: bármilyen tésztából képes rendes férfi adagot megenni(Az apja nem szereti a darált húsos, csirkés tésztákat, így meg vagyok lőve, mert három félét nem csinálok).
Múlt héten mákos tészta volt vacsira, már azt hittem rosszul lesz, annyit evett, de nem, csak többször volt utána széklete, mákos széklete.
Nudli, galuska is csúszik.

Köret lehet krumpli, rízs(inkább rizses), kuszkusz, galuska, de a zöldköretet egyáltalán nem eszi meg. Sajnos semmilyen főzelék nem jön be neki. Ma pl: lencse volt ebédre pörivel, de kért hozzá vajas kenyeret és azt ette magába:(
Májat sem eszi meg, akkor sem, ha főtt krumpli van hozzá köretként.

Mindenféle rántott ételt szeret, én kevésbé, mert két napig olajszagban úszik a ház. Rántott húsi, csirkecomb a kedvenc, kire ütött ez a gyerek?!Egyébként húst-hússal, 100%-ig pasi.

Levesek: zöldségkrémlevest nem eszi meg, de ha nincs tejszínnel vagy tejföllel krémesítve, akkor megeszi. Babot, lencsét , paradicsomlevest nem kéri, de amihez sok tészta dukál(pl: húsleves), akkor az jöhet.

Mostanában a gyümölcsök, zöldségek között is válogat. Narancs, mandarin(hiába, hogy magnélküli)max. 1 gerezd.  Almát akkor eszi, ha megpucoltam és nem szedtem gerezdekre.Uborka,paprika, paradicsom, retek nem jöhet szóba. Aszalványok igen, mindenféle!
Tojást rántva, főtt tojásként, tükörtojásként nem eszi meg.

Tejtermékeket nagyon szereti!Sajtok bármilyet elé tehetek, biztos, hogy megeszi, joghurt, puding(édes), krémtúró, desszertek, kakaó, tej jöhet.(Annyit pukizik utána)
No.1 a vajas kenyér sajttal:)és hozzá legalább 3 dl kakaó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése