Összes oldalmegjelenítés

2013. február 17., vasárnap

Kolompos táncház

Már jó előre kinéztem a Kolompos együttes farsangi táncházát a Kösziben. Időpont(16.00)teljesen jó, nincs messze, gyerek kialudta magát, indulhat a buli.
Amikor beléptünk, akkor egy busó jelmezbe öltöztett bábu fogadott minket, Kendusnak annyira felkeltette a figyelmét, hogy sokáig meg sem mozdult, szemezett vele, megérintette a ködmönét.
A játszóházban kézműves keretében lehetett busójelmezt készíteni és egyéb farsangi csodákat. Mi csak benéztünk, de nem maradtunk ott, mert a fiamat a zene sokkal jobban lekötötte.
A táncház elején már az első lépcsőn állt és azt hajtogatta, hogy ő fel akar menni a színpadra a zenészek közé. A Kolompos együttes olyan bált csapott a gyerekeknek, hogy még a szám is tátva maradt. Az egyik énekes lejött a gyerekek közé és mutatta a tánclépéseket, volt vonatozás, tekeredik a kígyó és párválasztó tánc is.
Kendusnak én voltam a párja, próbálkozott saját ismerkedési stílusával  idősebb szöszi lányoknál, de a lányok nem vették jó néven, hogy a fiam úgy akar velük táncolni, hogy fellöki őket.
A lábában , kezében végig benne volt a ritmus.
Muzsikusok kitalálták(roppant jó ötlet), hogy minden jelmezes felmehet a színpadra, egyszerre csak egy és pöröghet, meghajolhat a közönség előtt, a felnőttek lelkesen tapsolhatnak az első és az ötvenedik gyereknek is.
Kende türelmetlenül állt sorba, várta, hogy felkerüljön a színpadra. Az énekes szerint ő hópárduc volt(kevés van belőle a világon, gyöngyszemként tekintünk rá). Hópárducként tapsviharral üdvözölte a közönség. A jelmezt végig büszkén  magán viselte. Miután lejött a színpadról azt mondja: "de jó volt fent a színpadon"(egyedül ment fel és jött le)lehet, hogy még nem írtam, de élvezi ha a középpontban van!
Ihletet is lehett meríteni, volt olyan Süsü, akinek a fogai só-liszt gyurmából voltak, az állkapocs filcből és a feje tojástartóból(sajnálom, hogy lemerült a gépem), az anyuka 2 héten át minden éjszaka dolgozott rajta, ami látszott is. A biciklifutár, szakács, méhecske, katica jelmezek is tetszettek.
A program végén fánkevő verseny volt, egy madzagra voltak a fánkok felhelyezve, kéz nem nyúlhat hozzá és mehet az evés. Még mielőtt azt nem mondták, hogy rajta, Kendus már túl volt egy fánkon. Úgy ette, mint egy afrikai éhező.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése