Összes oldalmegjelenítés

2012. október 23., kedd

Valami motoszkál benne

Annyira szép idő van,kicsit tavaszias érzésem van. Tegnap délelőtt Andiékkal találkoztunk, KEndus motorozott, aztán dombot másztak és ha még nem lett volna elég koszos a keze, arca, ruhája, elkezdtek focizni Lilivel a pocsolyába. Szutyok Marcinak még a szeme is sáros volt, az arcán indián csíkok sárból, a fehér sapka fekete, a kék cipője szürke. Ezzel semmi baj nincs, csak ideig óráig vízálló a bőrcipő, a mosógépem pedig megint félig működőtt.

Szerencsére a harisnya nem lett vízes, a mosógépet megbuheráltuk, most megy. Parám a felfázás, mióta májusban felfázott, azóta tartok tőle. Itthon benti szandál, réteges öltözködés.
A napokban többször mondta KEndus, hogy fáj a fütyije, amit fél vállról vettem, mert központi téma, hogy ki lány és ki fiú.Kinek van fütyije, kinek nunija.

Tegnap délután még aludt egy kicsit , 1,5 órát, de ez nála nem az igazi.
Kb. 2 hete kezdődött, hogy macera a délutáni alvás, van, hogy 30 percet és van, hogy 2,5 óra megy el az altatással. Mese, mese, mese...hangom már alig, autóflotta az ágyban...közben eszébe jut, hogy a kék ninós akakó bent maradt a játéktartó dobozba. Ja, ha már ott vagyok, akkor a bizót(Peugeot)is hiányzik a sorból.
Gondoltam arra, hogy ennyi volt a délutáni alvás, lemondhatok róla, pedig nekem is nagyon kell a délutáni szieszta. Az elmúlt 2 hét mérlege: ha átalussza az éjszakát, akkor tuti, hogy nem alszik délután.
Végül úgy döntöttem, ha nem alszik, akkor is bemegy a kiságyba, "olvas" az autóknak.Ez neki és nekem is jó.

Tegnap este fürdetés után remegett a teste, úgy, mint anno a felfázásnál....lázmérés, 38.6, aztán később 39. A nagy sietségben nem lázcsillapító kúpot, hanem Prednisolonus kúpot kapott. Még jó, hogy gyerekeknek való, csak éppen nem lázcsillapításra szolgál. Akkor tűnt fel, amikor néztem a kis forró fejét és nem izzadt...pedig már izzadnia kellene. Na akkor esett le a tantusz. Csak a noraminophenazoni kúp használ lázcsillapításra.
Felső légúti betegségre utaló tünete nincs. Vidám, aktív, mosolygós. Tegnap sokat bicóztunk délután, megnéztük a szomszéd kecskéit!!(Budapest, XX. ker )és tyúkjait és sétáltunk is.

Ma délelőtt terveztünk egy kisebb kirándulást, de reggel Kendusnak hőemelkedése volt, Zolinak fájt a feje.
Bent maradtunk: legóztunk, gyurmáztunk(annyira ügyes, kiemelkedően jó a kézügyessége és kreatív dolgokat talál ki, amit több kevesebb sikerrel próbál elkészíteni pl . csináljunk gyurmából nyuszit, vakondot, kaminont, Golfot:) Vágtunk újságpapírból , utál körmöt nyírni, de az ollót szívesen fogja a kezébe.

Ebéd után már nem aludt, Cimbi és a Traktor című verdás mesét 3szor meséltem el, gyorsított, átdolgozott változatban. (szól, hogy nem úgy van az Anya, ahogy átköltöm)Tudja fejből a mesekönyvek történeteit, úgy mint az apja a kedvenc filmjeit(Pl. vettem juharszirupot az Aldiban, még akciósan is drága, de már régóta ki akartam próbálni. Letettem a konyhapultra és mondta Csibó, ez juharszirup?Az esőemberben az autista szereplő ezt akar inni)

Délután elmentünk az erzsébeti Duna partra, ami lehetne olyan tiszta és rendezett, mint a Kopaszi gát, ha vigyáznának rá az emberek. Sok helyen látni építkezési hulladékot, hajléktalant és sok a kutya kaki(kétszer belementünk), ennek ellenére szeretjük. Ősrégi gesztenyefák, régi stégek, széles út, sok kenus, kajakos. A szembejövőknek van egy kedves mosolya KEndusra.
Több alkalommal volt híg széklete és estére ismét lázas lett. Egyik pillanatban még mondja, hogy táncoljunk az Alma együttes nád a házam teteje feldolgozására és a nosa nosára, aztán a következő pillanatban már csukódik le a szeme. Egyik pillanatban ugrál, táncikál, aztán egy percre rá elalszik.

Biztos ami biztos, holnap elviszem a doktornőhöz és kérek egy vizelet vizsgálatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése