Összes oldalmegjelenítés

2012. október 5., péntek

Játék

Kendus képes akár 1 órát is önállóan játszani. (kint és bent is)
Szeret homokozni, amikor bejövünk mindig csodálkozom, hogy a homokozóban hogy maradhatott még homok, ha a pelusából, köldökében is apró szemcsés homok van(nem bántuk meg az Aldis játszóhomokot), nem telik el úgy nap, hogy ne mennénk játszótérre, amit ő csak játszinak hív. A homokozóban alagútat, házat, kerítést épít az autóknak vagy elássa őket és hazamenetel előtt indul a kincsvadászat. Futkározik, mászókázik, kitombolja magát. Van egy függőhídhoz hasonló(de fix) mászóka az újtelepi játszón, azt bátran használja, csak nem nézz oda, hová lép(közben a többi gyereket szemléli). A forgó játékokon: tölcsér, függőágy, körhinta szédül. A motorral felmegy a dombra és bemutatja a többieknek a legújabb találmányát, vagyis háttal gurul le.
Ha itthon az udvaron vagyunk, akkor megy a sofőrös játék: beül és "vezeti" az akakót. Kéri a kulcsot és mondja, hogy indít.

Bent szívesen legózik(köszönet a 80 éves legó feltalálójának), épít, ninós autókat kapcsol össze és emberkéket ületet be a mentőbe, rendőrautóba. (Autókkal ébred és fekszik, a párna felett leparkolnak a legóautók, távírányítós autók és velük eszik, ha már nem férnek az etetőszékre, akkor a nagyasztalon parkolnak)Kemény lapos könyvekből parkolót , benzinkútat, mosót épít. Ha mosakszik vagy fogat mos, akkor is jön legalább 2 autót mosakodni:)
Jengázik!Koncentrál, ügyel arra, hogy a gondosan felépített oszlop ne dőljön össze. A fakirakót egyedül kirakja(3 darabból áll).
Szeret kézműveskedni, legutóbb gesztenyefigurákat készítettünk, ruhát papírból vágtam nekik: Gesztenye Marci és PAnka részt vesz  az autós játékokban is.
Már egy ideje szerepjátékozik, Doris kutya mindig szerepel benne. A műanyag állatokat megeteti, sétáltatja , olvas nekik. Kéri, hogy most ne a Maszatot, hanem az állatkertes könyvből szeretne mesélni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése