Összes oldalmegjelenítés

2012. április 6., péntek

Locsolkodás I. felvonás

Az idei húsvét Kende első igazi húsvétja. Tavaly ilyenkor 4 hónapos volt és Zalakaroson nyaralt.(de jó volt:)
A húsvétra készülünk, dekoráltuk az ablakot, díszitettem az asztalt, sütünk sonkát, már kész a pogácsa is. A legfontosabb pedig, hogy beszereztünk egy kölnit. Ami nem büdös, könnyű használni és KEnde leveszi a kupakját és már nyomja is(Brado line termékcsalád). Már múlt héten felhívták a tornán a figyelmünket, hogy a következő héten a fiús szülők kölnivel jöjjenek.  Csütörtökön Kendus a nyuszis felsőrészében ment. (ami valamilyen csoda folytán még idén is jó, pedig már tavaly is megvolt) A minimanó tornán 1 lány van és 6-7 fiú. Mi komolyan vettük a felhívást és vittünk kölnit, rajtunk kivül más nem:(, de a lényeg, hogy Blanka az egyetlen csajszi a kiskosárját megtöltötte rózsaszín csokitojásokkal, türelemmel fogadta a fiúkat és osztotta a tojásokat.
 Kendus meglocsolta(egy kis segítséggel)először szemlélte a tojásokat majd megmarkolta a kosár tartalmát és hozta nekem(pedig ilyet mi nem tanítottunk:) Végül két tojás maradt nála. Kaptunk egy nyuszis matricát és locsóversek gyűjteményét.
A locsolkódás ma reggel folytatódott a Kerekítőn a könyvtárba. Itt Kende a második legidősebb. (A székekből akadály van felépítve, de Kendét nem érdekli, átmászimk rajta, az egyik anyuka mondta, hogy mindjárt leesik, de mondtam, hogy nagyon ügyes, nem esik le)Családias a hangulat, kb. 5-6 járunk.7 hónapos volt ma a legkisebb. Kendus mondott verset, de a locsolást csak imitálta(a szülők kérésére)
"Kitérek, betérek                                                          
Mindenhonnan tojást kérek,
Ha nem adnak, visszatérek,                                                                   
Nagymamától kettőt kérek."

Zöld erdőben él egy nyuszi,
Locsolónak jár egy puszi."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése