Összes oldalmegjelenítés

2012. április 16., hétfő

Esztergom

Szombaton Esztergomba kirándultunk, az idő nem kedvezett nekünk, vonattal szerettünk volna útra kelni. Beharangozták a nagy esőt, hogy szakadni fog, de pár csepp esőnél több a környékünkön nem volt. Élmény lett volna a vonatozás, ráadásul új, Siemens vonatok járnak azon a vonalon, nosztalgia....

Maradtunk az autónál,10 körül indultunk, mert Zolinak még pár dolgot el kellett intéznie. Ahogy a 10-es úton mentünk, megállapítottuk, hogy a régóta tervezett elkerülő utat, azóta sem építik. Jól döntöttünk 2008-ban,amikor Erzsébeten vettünk házat. Talán 1 év is elment azzal, hogy ingatlanokat nézegettünk. Piliscsaba környéke kifejezetten tetszett mindkettőnknek, káosz van a közlekedésben, Zolinak itt van munkája. Mindennap kimegy az auópiacra, itt vannak kapcsolatai, szerelők, mosó, haverok. Néztünk házatt Pliscsabán, gyönyörű panorámája volt a háznak, de romhalmaz volt, Csobánkán, alacsony belmagassága volt a háznak, mozgott a domb,amire építették, statikailag életveszélyes volt és Ürömön is, az is bontásra ítélt volt. A telek ára horror.
Maradtunk itt, ahol Kende szabadon szaladozhat, kb. 20 perc alatt kocsival bent vagyunk a belvárosba, gyereknek ideális a kerület, sok a zöld, állat, olyan falusias.Gyalog a legközelebbi játszótér, könyvtár, bolt is kb. 10-15 perc.
Villamossal, busszal is megközelíthető a Határ út.

Gondoltam, hogy KEnde az odafelé vezető úton elalszik, de tévedtem, kb. 14ó körül aludt a babakocsiban max. 1 órát.
Esztergomban találkoztunk Évivel, Gerivel, Rozival. Sétáltunk a bazilikában és a környékén. Ettünk finomat a Padlizsán étterembe, voltunk a Duna parton és a belvárosi részben. KEnde a séta nagy részét a babakocsiban töltötte. Előző nap volt szervízben a babakocsija, mert úgy éreztem, hogy szétesik.Teljesen felújított állapotban kaptam vissza.Egyszerűen lehetett vele közlekedni a macskaköves részeken is.
Zavart, hogy sehol nincs nyilvános wc.Bementünk a múzeum kávézójába, készségesen segítettek abban is, hogy hol tegyem tisztába Kiskendét.

Régebben gyakran jártunk Esztergomba a fürdőbe, előnye, hogy zárt és meleg víze van, fedett csúszdaparkkal. Megdöbbentem, amikor észrevettük, hogy a közüzemi tartozások miatt bezárták. Lehetett olvasni arról, hogy Esztergomba kikapcsolták a közvilágítást, nem volt fűtés az oktatási intézményekbe, és kaotikus állapotok uralkodnak.
Még mindig úgy gondolom, hogy az egyik legszebb városunk.


                                       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése