Összes oldalmegjelenítés

2012. április 19., csütörtök

16 hónapos

Kendus mozgásfejlődése ebben a hónapban roham tempóban fejlődött.

 Önállóan sokat és szívesen gyalogol, csak az esetek 80%-ban nem arra,amerre én szeretném:)A lábait még oldalra kidobja, Chaplinre hasonlít és próbál futni is, ami inkább egy gyors nordic walkingra hasonlít.Bent is rendszeresen gyógyszandiban van. A 4-es méretű kismotorral is közlekedik, de bent a szobában, mert az udavaron nem a legjobb a beton(már gondolkozom, hogy a balesetek elkerülése miatt beszerzek egy térd-könyök-fejvédő szettet), a triciklit próbálja hajtani, de csak az egyik lába ér el a pedálig.
A vonatos játszón egyedül lecsúszik a kiscsúzdáról, hintázni továbbra is szeret. Sok időt töltünk kint, gyakran min.heti 3 alkalommal járunk gyerekközösségbe, programokra. A többi gyerekhez kedvesen közeledik, mosolyog.

Érzelmi intelligenciája fejlett, ölelget, puszilgat, szeretget. A családtagokon kivül Atát, Noelt és PAnkát is megölelte már. PAnkát puszilgatja.(igaz, hogy 1 évvel idősebb,mint KEnde)A tőle kisebbeket simogatja. Anyás, ha nem lát és van nálunk valaki vagy másnál vagyunk, akkor jön utánam és nyöszörög.
Nagy állatbarát, figyelnem kell ha délután visszük az uzsit Kabi kutyának, hogy ne nyúljon be hozzá.

Mondja a mondókákat, csak a magánhangzókat, én ráismerek, hogy éppen melyiket mondja vagy dúdolja. A lovacskás mondókák a kedvencek vagy a borsót főztem, hej Gyula-Gyula kezdetű. A lovacskás mondókáknál beül az ölembe és lovagol. Előfordul, hogy séta közben is elkezd énekelni.

Takarít, rendületlenül, egy konyharuhát adok a kezébe és mindent letöröl,élvezettel teszi, pedig tőlem gyakran ezt nem látja.Szeret kint lenni az udvaron, az apjának is segít, a kefe műanyag oldalával és nem a sörtéssel törli az autókat, néha felveszi a kavicsokat a földről és próbál alkotni az autókra, ilyenkor közbelépünk.
Mosogatógépet segít kipakolni és porszívózásnál fogja a kábelt. Pakol, rámol. LEgutóbb a konyhaszekrény ajtaját szerelte le.

Akaratos, ha valami nem úgy van,ahogy ő szeretné, hisztizik, de a figyelme gyorsan és könnyen elterelhető.

Festeni, színezni, legózni, műanyag állatokkal játszani szeret. Kezd szerepjátékozni, a nagy autókat húzza maga után.A könyveiből Kendenyelven olvas, lapozza az újságot. Telefont és távírányítót különösen kedveli.LAbda és buborékfújó bármikor jöhet. A kismackóját altatja, gondoskodik róla.

Próbálom neki mondani, hogy szóljon, ha a pelusba kaki van, de vagy nem reagál rá vagy azt mondja, hogy nem. A zöld bilijével szívesen játszik, ruhástul ráül. Önállóan leveszi a cipőjét(utazás közben is). A koszos ruháját kiviszi (ma reggel a szennyes helyett a kukába landolt a felsőrésze), a pisis pelust a kukába dobja.
Lassan, de iszik pohárból, gyakoriak még a balesetek vagy annyit nyel, hogy fulladozik vagy ruhacsere.Kanállal próbál darabosat enni, eddig úgy tűnik, hogy jobb kezes lesz.

Az étvágya kiváló, mindent eszik, 1 nap 4szer étkezik, a tízórai kimarad, mert bőségesen ebédel. 8 foga van, a fogzás megviseli, a héten két éjszaka alig aludt, de szerencsére nem lázasodott be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése