Összes oldalmegjelenítés

2012. április 11., szerda

Ortopédián

Tegnap megejtettük a szokásos ortopédiai látogatásunkat.
A Heim Pál kórházba járunk, egy idős dokibácsihoz. 9-re mentünk, 11-re sorra kerültünk, ami Kendusnál már ebédidő, ha csúszunk 30-45percet még nem gond, de ha többet, akkor vagy elalszik(nem sokat, mert korog a pocakja)vagy hiszti, már mondja, hogy nyam-nyam.
A kórházról mindig az indiai közkórházak jutnak eszembe(valami filmhez kapcsolódik), amikor odaértünk ülőhely nem volt, rengeteg gyerek, kevés szakember. Wc-ben folyik a víz, siralmas állapotok. (Megkérdezte a könyvelő, hogy kinek adom az adó 1%-át, én a katolikus egyháznak ajánlottam fel, de jövőre a Heim Pál kórház ortopédiájának ajánlom. Olvastam, hogy összesen 6 szakember dolgozik az osztályon, ami kevés.)
 Miután 2 órát várakoztunk és akik utánunk jöttek már mentek haza, megkérdeztem az asszisztenst, hogy mikor jövünk, amikor is közölte, hogy Kende neve nincs a papírján, regisztráljunk. Természetesen mi becsekoltunk 9-kor. Pár kört kellett mennem, mire rákerült a papírra. Később nyilvánvalóvá vált, hogy ABC sorrendbe hívják a gyerekeket, a Varga általában az utolsó, de megelőzött Varga Bendegúz, Varga Anna, stb......
Mezítláb kellett sétálnia, ezt ügyesen teljesítette, aztán következett a csípővizsgálat, na itt már ordított, le kellett tenni a vizsgálóasztalra, ahonnan legszívesebben leugrana.
Azt hittem, hogy a bal lába a problémás, de kiderült, hogy a jobb bokája is befelé dől. Kapott két Salus ortopéd cipőt, az egyik szandi, bentre. Ennek az előnye, az Assohoz képest, hogy van egy kis sarka(megelőzhető a lúdtalp)és erős betét a bokánál, magasabb. A kórházba olcsóbban lehetett megvenni, mint a cipőboltokba. Kék színűeket kapott. Továbbra is tornáztatni kell. Már 22-est kellett venni, nő,mint a gomba, olyan "sűrű gyerek".
A Dél-PEstiben, ahol született havonta nézte gyógytornász a lábát, laza izomtónussal született és beeső bokával. sokan szidják a kórházat, de a szülészet-nőgyógyászat, csecsemősök rendesek, odafigyeltek KEndére, 1 éves koráig figyelték a fejlődését.)
 Mára sokat fejlődött , ügyesen megy, próbál szaladni:)
1 év múlva megyünk ismét kontrollra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése