Összes oldalmegjelenítés

2012. április 14., szombat

Tortilla recept

Pénteken tortillát sütöttem életemben először, de nem utoljára. Egyszerű, gyors, sokféleképpen variálható, olcsó, finom, ennél több nem is kell. Ha teszünk bele rántott csirkét vagy natúr pulykát még főétkezésnek is kiváló. Andinak mondtam, hogy tortillát készítek, mesélte, hogy amikor Németországban volt, ott a spanyolok krumlit reszeltek a tésztájába, úgy is lehet. Az általam kreáltnak is nagy a sikere.
 Az ötletet a NL Konyhából ered, ott 160gr diétához javasolják teljes kiörlésű lisztből.
Hozzávalók(minden,ami mindig van itthon):
25dkg liszt(lehet fehér, kukorica, teljes kiörlésű vagy akár kenyérliszt, én fehéret használtam)
10 dkg roszliszt
1 teáskanál sütőpor
2dl langyos víz
fél dl olívaolaj

sonka, sajt, zöldségek. Nálunk került bele sonka, kolbász, sajt, uborka, vöröshagyma, lilahagyma, paradicsom, paprika, saláta.
Elkészítése: 1. Gyúrjuk össze alaposan a tészta hozzávalóit, majd legalább 15 percet hagyjuk pihenni.
2. Osszuk 10 részre a tésztát, sodrófával nyújtsuk ki, zsíradék nélkül, telflonos serpenyőben süssük ki.
Tölthetjük bármivel,ami otthon van és szeretjük.
Az első után kisebb hólyagok lettek a tésztában, okát nem tudom, a lényeg, hogy fincsi.
                                                  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése