Összes oldalmegjelenítés

2012. április 20., péntek

Koncertek

A héten Kende kétszer is Mamával volt este, mi pedig kirucantunk két koncertre. Kende nagyon Anyás, rajtam kivül csak Mamával marad el , bevezettem, hogy hetente 1 órát az Apjával kell lennie, hát............Mama megvacsoráztatja, fürdeti és megy aludni. Hétfőn éjszaka mire hazaértünk, felébredt és dumálva üdvözölt.(azóta sajnos megmaradt az éjszakat ébredés, fogzik)

Az első koncert, amin voltunk a Budapest Bár volt. Először az A38-as hajón hallottuk őket muzsikálni, lenyűgőzött, fantasztikusak, tehetségesek, táncolható zenét játszanak.A koncert után beszereztük a CD.ket,azóta rongyosra hallgatjuk őket. Zoli kedvence a zenekarból Rutkai Bori, nekem  kedvenceim a roma zenészek.Olyan őserő van bennük, több hangszeren profin játszanak. A legtöbb szám,amit feldolgoztak ismertek, olyan nagy előadóktól, mint pl. Jávor Pál.
A koncert Kőbányán a Művelődési Házban volt(soha nem jártunk még ott), a jegy olcsó volt, nem volt teltház és a zenekarból nem volt ott mindenki. Kicsit úgy tűnt, hogy unják:( Az egyik énekes bakizott, nem volt a számok között összekötő szöveg, volt egy zeneszámokat tartalmazó lista a bekészített asztalon azokat lenyomták, aztán ennyi.Érződött, hogy nem építették fel rendesen a koncert menetét.
Ennek ellenére sokat énekeltünk, benne volt a lábamban a bugi, de nem volt igazi buli hangulat.

A másik koncert: Zorán.
Itt volt a Csiliben, Anikó jóvoltából olcsón jutottunk a jegyekhez, a hangosító előtt az utolsó sorban ültünk,de a Csili koncerttermébe max. 500 férnek el, így is élvezhető volt.
Ahogy néztük a közönséget, megállapítottuk, hogy az átlag korosztály a 60év, a kerület összes nyugdíjasa (Nóri után szabadon nyuger)ott volt:)
Dusán szövegeit szeretem, Zoli nem, látványosan unta magát, nem tapsolt és többször megnézte az óráját.Bosszantott.
Zorán elénekelte az örök klasszikusokat, új számokat is, felvezette a számokat, mesélt. Színvonalas volt.A nyugdíjasok jó bulit csináltak, énekeltek , tapsvihar volt, 3 szor visszafütyülték(Zorán letagadhatna 20 évet legalább)Teltházas volt és megérte elmenni, sokat adott.
 Az egyetem alatt sokat hallgattam: Zoránt, Ghymest, Ákost..stb.
Kende ha nagyobb lesz remélem zeneileg is mindenevő lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése