Összes oldalmegjelenítés

2012. január 27., péntek

Zenebölcsiben

A fővárosban annyi gyerekes program van, a legtöbb 1000 ft alatt van és tartalmasak.(Nyáron Szécsénybe is elmentünk volna valamire, de ott nincs szervezetten gyerekprogram, pedig a szomszéd lány is mondta, hogy jó lenne, ha lenne, de nem csinálja senki)
Ma kipróbáltuk a közeli könyvtárban a zenebölcsit. A könyvtár tőlünk gyalog kb. 10 percre van, van külön baba-gyerek rész, nagyon barátságos a hely. A könyvtáros néni is kedves, örömmel fogadott minket, új tagokat(beszerveztem Andiékat is). A könyvtáros elmondta, hogy fővárosi fenttartású az intézmény és idén is mennyi pénzt elvontak tőlük, nehéz a fennmaradásuk. Számít, hogy hány tagja van a könyvtárnak. Mától Kendus is könyvtártag!Olvasójeggyel rendelkezik, beírattam!(nem lehet elég korán kezdeni, bízom benne, hogy szeret majd olvasni, jelenleg a könyveket és az újságokat is szereti, nem tépi, főleg a színes, szépen illusztrált  állatos könyveket)
A zenebölcsit januártól egy új csajszi vezeti. Neki is van egy 15 hónapos kislánya és ez volt első foglalkozása, elmondta, hogy egy kicsit izgul.Ő úgy hívta, hogy Kerekítő foglalkozás.Kedves, mosolygós volt.
Tematikáját tekintve lefedi a Ringatóét.
Összesen 4en voltunk. Kendétől volt egy fiatalabb kislány.
A foglalkozás elején Timi(a vezető)hozott egy szuper buborékfújót(formája hasonlított a medvés mézhez)és énekeltünk, minden gyerek nevét dalba foglaltuk. Volt mondóka, dal, mese, kacagás.
KEnde szereti a zenét. Timi furulyázott, ami KEndus egyik kedvenc hangszere, bámulva figyelte, majd a foglalkozás végén megkaphatta kipróbálni.Pakolt könyveket, hozott magának műanyag kisszéket.
A gyerekek élvezték, mi is énekeltünk és tanultam egy-két új mondókát.
LEgközelebb 2 hét múlva lesz, megyünk!

Furulyázik
Lilivel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése