Összes oldalmegjelenítés

2012. január 30., hétfő

Kisangyal és mintagyerek

Most olvasom A Suttogó titkai II.című könyvet.
Sokan alapkönyvnek és a kisgyermek nevelésének "Bibliájának" tartják. Van amit én is hasznosnak tartok, de van amit, soha nem tennék. (nem mellékesen a szerző amerikai gyerekek példáját hozza).
A könyv elején van egy teszt, amit megcsináltam és az jött ki, hogy Kende kisangyal és mintagyerek:)
A kisangyal jellemzői: barátságos, társaságban megtalálja a helyét, könnyen feloldódik, könnyű megnyugtatni, angyali természete van, könnyen alkalmazkodik. Játék közben képes kitartóan összpontosítani egy dologra Ez mind igaz KEndére is.
Ami nem: ha olyasmit szeretne, amit nem kaphat meg,könnyen el lehet terelni róla a figyelmét. Ha Kende valamit szeretne,amit nem kaphat meg,akkor hisztizik, óriási könnycseppeket hullatt és végül beveti az erejét is(jó a fizikuma, ereje a korához képest, néha igazi kis dömper)
A mintagyerek jellemzői: már babakórában óramű pontosággal fejlődött(Kende 9 hónaposan kezdett mászni és 14 hónapos lesz, de még önállóan nem totyog, tehát rá ez nem igaz)Szereti az állandóságot és a kiszámíthatóságot, jókedélyű.
Ma délután Noeléknál voltunk, KEndus igazán OTTHON (így nagybetűkkel) érezte magát: kipakolt a konyhaszekrényből, kihúzta a ruhás fiókot, lepakolt a dohányzóasztalról, új helyet keresett Noel etetőszékének, játékainak :)
Az eseményeket Noel halkan és csendesen figyelte.
                                                      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése