Összes oldalmegjelenítés

2019. augusztus 12., hétfő

Betegnek lenni nyáron?

Vince szülinapi buliján kezdődött az egész és nagyjából, több, mint 1 hete tart. Kende akkor belázasodott, három napig a váltott hatóanyagú lázcsillapítókat kapta, egyszer olyan magas volt, hogy még kúpot is alkalmaztam.
A láz mellé egy-két köhintés jelentkezett, mindenesetre elvittem a doktornénihez. Csodálkoztunk, még soha nem tapasztaltuk, hogy rajtunk kívül nincs más várakozó beteg. Kapott Cataflamot, ami hiánycikk és antibiotikumot is (Zinnat, amit rendelésre kaptunk meg), torokgyulladást állapított meg a háziorvos. Aztán jött a durva, mélyről jövő köhögés. Szegénykém, pihenni is alig tud/ott a krahácsolástól, folyamatosan jött a köhögési inger, napszaktól függetlenül. A sok lerakódott trutyi felszínre tört, aminek mindig örülni kell:), három napja annyira köhög, hogy hány.
Jókedve van, a hangulata kiváló. Ma újra jelentkeztünk a háziorvosnál, tegnap minden étkezés után visszaköszönt az étel. Új cseppet kapott az inhalátorba(eddig Salvus vízet használtam), torokcukorka, mentolos mellkas kenőcs, bejött a képbe a Cetirizin is, amit allergiára használok.
Szombaton délelőtt áthívta a barátja játszani, de már hajnalban ébredt a köhögés miatt. Reggel 8-ig mindent bevetett, csak, hogy mehessen, már nagyon várta. Zoli átvitte őt, a barát anyukája is orvos, megvizsgálgatta, megnézte, de ő sem látott semmi különöset.Egy kis mozgás után erőteljesen fokozódik a köhögés.
Sajnálom őt, itt a jó idő, nem medencézhet, helyette kímélő "életmódot"folytat, pihenés, pihenés, pihenés.

2 megjegyzés:

  1. Ez a kórság nagyon hasonlít tényleg Mátééhoz, neki is nehezebben múlt el, mint szokott, de 1 hét alatt azért kijött belőle. Szegény Kendus, biztos ez már csak az utózönge és remélem hamarosan teljesen jól lesz!

    VálaszTörlés
  2. Zalán is beteg volt a múlt héten, magas láz és vele jött a bágyadtság (ember szíve megszakad), majd lázcsillapító hat és semmi baja. Ez ment így pár napig, doktorbácsi sem írt fel semmit, na mondom, ennek úgyis antibogyó lesz a vége.....Majd újabb 2 nap múlva nyom nélkül elmúlt minden. Fájt a torka egy kicsit, de sem nem köhögött, sem nem folyt az orra. Nekem rejtélyes egy nyavalya, de Zalánra jellemző valahogy. Jobbulást, jobbulást, jobbulást! :)

    VálaszTörlés