Összes oldalmegjelenítés

2019. augusztus 25., vasárnap

Augusztus 20

Családi hagyomány, hogy a fiúk este bemennek a belvárosba tűzijátékot nézni, a délelőttöt pedig négyesben töltjük. Idén a légibemutatóra voltak kíváncsiak a gyerekek, de megállapítottuk, hogy a Honvédelem napján sokkal több repülőt, helikoptert láttunk közelebbről. Talán nem a legjobb helyen álltunk(Bálnánál), a belvárosban nem szeretek autóval közlekedni(egyrészt nem tudok és drága a parkolás, másrészt tömegközlekedve gyorsabb), de Zoli minden esetben ragaszkodik az autóhoz. Sikerült meggyőzni, hogy a 2-es villamossal menjünk, ameddig tudunk, ez aznap 3 megállót jelentett, onnan sétáltunk. A fiúkat azzal motiváltam, ha láttunk egy cukrászdát, akkor megkóstoljuk az ország tortát. Cukrászdát nem, de játszóteret találtunk, teltházas volt, ráadásul ahol van csap, ott Vincét a vizeskedés, sarazás köti le és nem a mászóka. Csap van, de mosdó nincs....azért még van hová fejlődnünk, legközelebb a Bálnában találtunk mosdót, gusztustalan, mocskos volt az egész, pedig magában az épületben és a környékén is annyi lehetőség rejlik.
Hazafele jövet megkóstoltuk a közeli cukiban a málnás országtortát. Mindenkinek bejött(800 ft egy szelet,túlzásnak tartok), nagy málnafogyasztók vagyunk, folytontermő málnáink gondoskodnak rólunk:)Tavasztól őszig ontja magából a friss gyümölcsöt. Készítek belőle málnás limonádét, szörpöt, dzsemet, szószt és lefagyasztom a maradékot.
Délután sokat aludtak a gyerekek, nem volt gond, hogy 23-ra értek haza. Lassan Kendusnak vissza kell zökkenie a mókuskerékbe, hiába igényelné az ebéd utáni sziesztát, csak hétvégén lesz rá lehetősége.

3 megjegyzés:

  1. Mi is megnéztük, a Parlamentnél álltunk és onnan mindent lehetett látni. És igen, mi is autósok vagyunk, de ilyen alkalmakkor a tömegközlekedést szoktuk választani, mert képtelenség parkolni...

    VálaszTörlés
  2. Így utólag mi is azt gondoljuk, hogy a Parlamentig kellett volna sétálni.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is családi hagyomány az esti tűzijáték, még leírni is sok, azt hiszem 14 éve, Máté 2 éves korában voltunk először :) ...

    VálaszTörlés