Összes oldalmegjelenítés

2019. június 23., vasárnap

VAKÁCIÓ!!

Kitört a vakáció és mi nyári időszámításra tértünk át. Délután hosszú szieszta, este később alvás. A reggeli korai ébredés továbbra is fennáll.
Vince az ovis csoporttal kirándult a Kopaszi gáton. Nem lesz délutáni alvás, mondta, hurrá, örömujjongásban tört ki!Ha nem alszik, akkor nem könnyű őt elviselni, extra adag türelem kell hozzá és a másnap, ember legyen a talpán, aki a hisztijeit kezelni tudja. Mára kialudta magát és tündéri kisfiúvá változott, az alvásban rejlik a titok.

Mérföldkő az életünkben, hogy ma megtanult két keréken bicózni. A pótkerekes(Decathlon)bicó kialakítása rossz ebből a szempontból, mert a seprűnyelet sehová nem lehet bedugni és a bicó sem könnyű, nem egy jó választás volt. Kende kisebb biciklije pedig defektes lett, a szomszéd utcában bicikliszervíz is van, holnap eltoljuk. Kb. 2 kört mentem vele, ráérzett és utána magabiztosan ment neki. Sőt, elkezdett vadulni:)Lejtőn le.
Kende megkapta a szép bizonyítványát. Angolból dicsérettel spékelve. Abban van igazán sikerélménye, jövőre szeretném, ha kipróbálná a British Council valamelyik táborát,kurzusát. Kaptak nyárra kötelező olvasmányt(Misi Mókus kalandjai, plusz Vakáció füzet), másnap megvettem, szeret olvasni(most a Rémusz bácsi meséit olvassa)
Idén zárásra jutottunk ki a Gyerekszigetre
. Buliztak az Alma együttes koncertjére(az énekes humorát szenzációs:)
Kértek aláírást, mint az igazi rajongók!
, lovagoltak(méretüknek megfelelő lovon, Vince lovát egy kislány húzta)
, bicóztak.
Legutóbbi lovaglásos próbálkozás Vincénél kudarcba fulladt, most ő kérte és láttam rajta, hogy mennyire büszke magára. Délelőtt iskolásat játszottak(becsöngővel, könyvekkel, leckével, torna órával), Kende volt a tanár(megkérdeztem, hogy mi szeretne lenni felnőtt korában: tanár-válaszolta. De mellé kell még valami, mert a tanár keveset keres.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése