Összes oldalmegjelenítés

2018. október 4., csütörtök

Iskolásról

Valahogy alábbhagyott most a lelkesedése, tavaly egész évben menni akart(kérése volt, hogy elsők között legyen reggel az ügyeletben és 16.30 körül menjünk érte). Idén ez úgy néz ki, hogy előző este egyezkedni próbál, mikorra érjek oda, lehetőleg 15-ra már legyek ott(16-ig van a napközi, 15-16 között készítik el a leckét)
Az osztályban van egy renitens kisfiú, aki fizikálisan bántotta őt már tavaly is többször, idén is folytatta az akcióját , sőt verbálisan is sértegeti. (másokat is). Problémás, más sok szempontból a kisfiú, szeptemberben beszéltem róla a szülőin(mindenki hozzátartozója ott volt, kivéve az övé), aztán történt olyan, ami után bementünk az igazgatóhoz is. Sajnos a tanárok nehezen bírnak vele(nem csodálom,kétszer akkora, mint az én fiam), ez a helyzet senkinek sem jó. Az osztályfőnök nevelni próbálja.
Eddig egy jegye van, tesiből 5-ös. Írtak már matekból is, írásból is. A helyesírás gyenge pontja. Gyorsan feladja gyakorlásnál, összecsapja, duplán átírja a szavakat, kihagy betűket, ékezetekről ne is beszéljünk.Megkérdezte valamelyik nap: "miért nincs mindig matek?"Kifejezetten szereti a hittant is. Vasárnap megállította a templomban egy néni és megdicsérte, milyen sok imát tud fejből. Ez nem az én érdemem, hanem az iskoláé.
Kedvencek között volt az angol. A tavalyi tanárnő babát vár, helyette jött egy középkorú tanárnő(várja, hogy mikor jön vissza Zs. néni, hát nem mostanában lesz). Az angol helyesírás sokkal jobban megy, mint a  magyar. Ez is nehéz neki, de kevesebb hibaponttal csinálja. Találtam a füzetében angol szorgalmit, örültem, csináljuk, de csak én akartam:)
Nyelvtanból sok szabályt kell megtanulni, olvasásból verstanulás(Móra Ferenc: A cinege cipője)volt porondon. Környezetből szerintem túl komoly dolgokat tanulnak(szedtünk őszi terményeket, kapott érte kis ötöst)
Már számolja vissza a heteket a szülinapjáig.

1 megjegyzés:

  1. Pár napja pont egy ilyen iskolai esetről olvastam, sajnos ott sem tudtak a tanárok, az igazgató a helyzeten változtatni. A vége az lett, hogy a szülök megelégelve a helyzetet elvitték a gyerekeiket abból az osztályból....((

    VálaszTörlés