Összes oldalmegjelenítés

2018. október 20., szombat

Egészséghét az oviban

Az elmúlt években nem emlékszem arra, hogy lett volna egészséghét az oviban. Idén egy héten át erről szólt mindennap.
Hétfőn fellépett a Csiga-duó(hogy ez hogyan kapcsolódik az egészséghéthez nem tudom, biztos táncoltak rá.)Vincinek aznap nem volt logopédiája(a koncerten a logopédussal táncolt), de kell, hogy ő is részese legyen a csoport élményeinek.
Készítettek sokféle finomságot zöldségből-gyümölcsből. Szőlőből kukacot, répasalátát, gyümölcssalátát. Kedd délután behívott az óvónéni a tornaterembe kóstolásra-sajnos senki nem ment el a csoportból, no komment-, végig lehetett kóstolgatni a gusztusos körasztalokon a gyerekek által készített egészséges ételeket. Volt sütőtökös pite, paradicsomlé, többféle sajtsnack, egér tojásból macska toast kenyérből. Ötletes!
Az egyik asztalon az egyik vitamingyártó gyerekvitaminjai közül lehetett választani(szponzorálták a hetet vagy napot, nem tudom)A fiúk nem szedtek és most sem szednek vitaminokat, nem hiszek benne. Sokat mozognak, helyesen és változatosan étkeznek. Ha kapnak(a szomszédban két fiú versenyszerűen kézilabdázik, múltkor hozták át egy nagy doboz, márkás vitamint, elfogadtam:) gyógygumicukrot vagy tablettákat, azt megeszik, de külön nem veszek nekik. Vince stramm , erőkötésű gyerek, ha beteg, akkor egy nap alatt túllendül rajta. Kende az ovikezdéskor sokat volt beteg, őt a hányás-hasmenéses vírusok az oviban gyakran megtalálták, de a suliban tavaly egy napot nem hiányzott. Szeptembertől felső légúti nyavalyákat kapott el.
Az oviban kiment egy mentőautó is, Vince beült a kormány mögé, sőt kapott egy felkötözést is játékiból a törött kezére. Délután ez teljesen kiment a fejemből, kérdezem a dadus nénit mi az, amit Vince szekrényében találtam: olyan, mint a megszáradt nedves törlőkendők lennének összekötözve:)
Megkapta emlékbe, azóta játszik vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése