Összes oldalmegjelenítés

2018. október 27., szombat

Tamásék nálunk

Amióta megtörtént a felújítás, ők az elsők , akik nálunk aludtak. Egyetemi barátság a miénk. Tamással voltam életemben először a tengernél, Erdélyben, Olaszországban, Ausztriában, Szerbiában, Szlovéniában. Mennyit utaztunk pénz nélkül. Rengeteg közös emlékünk van. Ő végzős volt, amikor én elsős. Jelentkeztem egy nyelvjárásgyűjtő kirándulásra, senkit nem ismertem, de érdekelt a téma és Horvátország:)onnantól datálódik az ismertségünk. Mindkettőnk életében meghatározó évek voltak.
3+1 gyerek(pocakban)és két felnőtt jött hozzánk vendégségbe. Nagyon vártuk őket, Vincének pénteken nevelés nélküli munkanap volt az oviban, közösen bevásároltunk a főzéshez(az újonnan megnyílt Shopmarkban, repi fánkot ettünk, vagy 4 lufival, ajándék táskával, ice teával jöttünk haza), takarítottunk. Zoli erőltette a marhapöri, húsleves, süti vonalat, én inkább olyat szerettem volna, ami gyors, könnyű. Fasírt, vegyes köret, saláta(tejfölös-fokhagymás)szósszal és almás sütemény készült. Egy kis adag maradt mára, a gyerekek kedvence palacsinta lett ebédre, utána csavarogni mentünk a Vasúttörténeti Parkba.
Négy fiú együtt fürdött és tele lett a kád, Mira olvasta az esti mesét, aztán költött is mellé

Palacsintázás
(21.30kor szóltak a szülei, hogy már rég alszik minden gyerek)

Pótágy, horgászágy. Kettő van belőle, szeretjük a vendégeket.
Mi felnőttek éjjel 1,30 körül hagytuk abba a beszélgetést(nem fogytak el a témák), hanem a másnapra gondoltunk. Annyit nevettünk(Tamás mindig elmondja, hogy nem vagyok egy depresszív ember:),még a könnyünk is kicsordult.Reggel korán Vincével fejlesztésre mentem, Kende egy névnapi zsúrra volt hivatalos 13-ig. Tamás felesége szakjogász továbbképzésre jár, ő is ebéd után csatlakozott ismét hozzánk.
A csocsó mellett mindig játszott valaki, rajzoltak, társasoztak a gyerekek, egyetértés volt köztük, amikor már untuk a nyavalygást, kiküldtük őket focizni az udvarra.
Vasúttörténeti Parkban akkor jártunk, amikor Kende kb. 3 hónapos korában.
Kende elszaladt
Nem esett az eső,
szinte alig voltak,
a terepasztalos részhez már záráskor kerültünk, azt sajnáltuk.
Ábel és Vince
Amire lehetett arra felmásztak a gyerekek,
Nagyok, Mira negyedikes, Kende másodikos
vonatoztunk(mindenkinek olajos lett a keze).
:)
Jó együtt, mint mindig!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése