Összes oldalmegjelenítés

2017. szeptember 10., vasárnap

Lili nálunk nyaralt

2 napot töltött nálunk Lili, estére hazavitték, reggel hozták. Nem mondom, hogy egyszerű volt olyan programokat, elfoglaltságot kitalálni, amit mind a hárman élveztek. Három különböző erős egyéniség, különböző napirenddel. Az egyik délután Vince nem aludt, a másik délután Kende olyan szintű hisztit nyomott, hogy a végére lefeküdt az ágyába és elaludt órákon át.
A nyári élményekből albumot készítettem, a csendes pihenő időszakában ragasztottam, írtam, dekoráltam az albumot. Lili és Vince is kedvet kapott, ők újságok csináltak(szórólapokból vágtak ki képeket), majd összetűzték a lapokat és színes matricával dekoráltak.
Sokat gyurmáztak, Lili elkészítette a fejem gyurmából:)
Ez azóta is az íróasztalom dísze.
Mindkét nap fagyiztunk, sokat sétáltunk, málnát szedtünk és segítettek a kőműveseknek. Vince dübelezett a kőművesek keze alatt, Lili söpört, Kende gazt szedett. Így, hogy mindegyik be lett fogva és látták, hogy egyik sem keres kifogásokat, nem nyafog, könnyebben ment a munka.
Lementünk a vizes játszótérre, itt hol az egyik, hol a másik jött azzal, hogy uncsi ez a hely(két nagy) Maguktól meg sem fordult a fejükbe, hogy építsenek, kipróbálják a csúszka hintát. Itt kellett őket irányítani, Vincire kiemelten figyeltem, mert ki akarta sajátítani a terepasztal melletti csapot és az öntözés lehetőségét. Rákiabált, belekötött más gyerekekbe.
Nagyokat sétáltunk a környéken, szóba hozták, hogy menjünk bicóval, de három gyerek, három tempóval, ezt nem vállaltam be, helyette maradt a gyaloglás, mindig érdekes célpontokkal(kisbolt, fagyizó, könyvtár, zöldséges)
Lili most járt először könyvtárban. Nehezen értette meg a lényegét, kérte, hogy vegyek meg neki könyvet és többször rákérdezett a 'bolt 'nevére. 8 könyvvel jöttünk haza, ebből legalább négy tündéres, balettos, hercegnős. Ezekből is olvastam, amikor a kánikula miatt nem lehetett kint megmaradni. Hazafele veszekedtek, hogy ki melyik könyvet cipelje.
Kaján nem volt vita, Zoli hozott haza kínait-mindenki szereti-, mellette volt húsgolyó steak krumplival, tészta, rizses hús és sok jégkrém, dinnye(aki szereti), barack.
Két nap alatt mindenki videó mese kívánsága teljesült a T-comnak köszönhetően:)Megnéztük az Énekelj-t!a Gru3-at, a Lego Batmant(ki lehet találni melyiket ki választotta:)
Terveztem még medencézést is. A tavasszal vásárolt darabnak a dugói elvesztek, leleményes vagyok, a kinder tojás műanyag része, pont beleillett, de amikor a nyomás és a sok víz miatt nem bírta a terhelést, akkor kifolyt a víz. Június végén vettünk helyette egy másikat(olcsó darabokról van szó), erre Zoli rátolatott....
Majd jövőre, de mi akkor is építkezünk és szinte nem leszünk itthon. Majd azt követő nyáron.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése