Összes oldalmegjelenítés

2017. szeptember 8., péntek

Első iskolás hét után

Összességében az első hét tapasztalata nagyon ambivalens. Kende minden reggel kijelenti, hogy ő nem megy iskolába, aztán, amikor ott van már szerintem jól érzi magát.
A suli egyik előnye, hogy van játszóterek(teljesen zárt), ha a nap végén megkérdezem, hogy mi volt a legjobb a suliban, akkor azt mondja, hogy a játszótér. Andornak hívják a padtársát, az első két napban még leskelődhettek/bemehettek a szülők. Kendus unja, hogy állandóan színezni, rajzolni kell. Első nap a család lerajzolása volt a feladat, utána erről beszéltek. Erre mondja, hogy először csak ült és bámulta a falat, aztán a tanító néninek elmondta, hogy nincs ceruzája és emiatt nem csinálja a feladatot(szólni nem szólt), rám jellemző, hogy alapos és precíz vagyok, ceruzája mindig volt/van/lesz, de ő nem tudta kinyitni a táskáját, amiben volt a tolltartó...Kapott ceruzát Edit nénitől:)
Még mindig család rajzolása: annyira untam, mondja, hogy Apát már le se rajzoltam...na ebből mit szűr le egy pszichológus...
Téma volt a hobbi, szabadidő. Te mit mondtál Kendus, mit szeret csinálni?Hát, azt, hogy videó játékozni. Nekünk nincs videó játékunk. Siófokon, Egerben amikor nyaraltunk, próbálta ki. Erikának van, de túlzás lenne azt állítani, hogy ez a hobbija:)Maximum szeretné, ha ez lenne.
Szörnyű a kaja. Reggel megkér, hogy ne fizessek be neki. Hát ez nem így működik. Amit beteszik, azt az utolsó morzsáig megeszi. 0,5 literes a kulacsa, a víz soha nem fogy el. Tegnap és ma is gyümölcslét vitt, tartok attól, hogy meghajtja a pociját.
Nagyon elfárad szellemileg, de zavarja, hogy sokat ülnek és csendbe kell maradni, rövid a szünet.
Hazajövünk és még kint bicózik, futkározik, ma úszni megyünk.
Már 6 csillagot és 4 matricát, 2 pirosat gyűjtött. Az irányokat tanulják. Egyik feladatában volt hiba(melyik levél néz balra?Azt színezd ki pirosra)Házit megcsinálja a suliban, itthon átnézzük. Mesét mondott képek alapján.
Nagyok két nap is lejöttek hozzájuk, ő a focipályán összeütközött egy nyolcadikossal(nem tudom, honnan tudja, hogy nyolcadikos volt)
Tolltartóját két nap után nem láttam, elkönyveltem magamnak, hogy elhagyta. De szerencsére nem, csak a padba hagyta.
Sokat énekel, dalol. Futóversenyt tartottak, itthon megmutatta, hogy ő milyen gyorsan futott:)
Alakul ez.

4 megjegyzés:

  1. Jaj, olyan cukik ezek az elsősök! :) Pasiból van, Zalán is unja a sok színezést. Réka bezzeg annó imádta. Azt hitte, erről szól suli. :):):)
    Popianyu

    VálaszTörlés
  2. Csenge is unja a színezést :) többit szereti.. :)

    VálaszTörlés
  3. :-) jó lesz ez neki, amennyire ismerem, izgatja majd a sok új dolog, amit tanulni fog

    VálaszTörlés
  4. Már látom magam előtt Tomát ugyancsak a színezést unva jövőre, mert az enyhén szólva neki sem a kedvence :) ... Viszont szerintem is biztosan nagyon ügyes lesz Kendus, főleg ha már ennyi elismerést is begyűjtött :) !!!
    Azért a pszichológus teórián a lehagyott apa rajzzal és a videójátékon mint hobbin, jól szórakoztam :) ...

    VálaszTörlés