Összes oldalmegjelenítés

2017. szeptember 16., szombat

Iskolai hírek

19-en vannak az osztályban, 3-an problémásak, 2-en nem most járnak elsőbe.
Kende szerint a tanítónők egész nap kiabálnak, neki ettől fáj a feje. Emiatt a legjobb óra-elmondása szerint-hittan, ott csend van és nyugalom. Olyannyira nehéz a helyzet, hogy van, aki a viselkedése miatt a folyosóra megy és ott ül a padban.
Zavar, hogy hiába van 16-ig a suliban, mindig van itthonra is feladat. Lehet, hogy vonalvezetés vagy álló, fekvő egyenes vagy színezés, de van. 18 után tudunk leülni az íróasztalhoz(addigra mindenki fáradt, 6-kor ébred)20-kor alvás. Egyik délután Zoli ment érte, rákérdezett a házi feladatra a tanítónéninél, ő azt mondta, hogy nincs(ez a délutános, napközis). Itthon látom a matek füzetben a megkezdett sormintát. Annyira fáradt és kimerült volt, hogy úgy döntöttünk, nem csinálja meg. Másnapra a margón ott figyelt a fekete hiányjel. Tanultunk belőle. Pénteken megkérdeztem a délutános tanítónénit, hogy miért van ez. Válasz: hozzá kell ehhez is szokni. Negyedik oldalt kezdjük a füzetbe. Durva, hogy milyen magas az óraszámuk. Nem csodálkozom, hogy fáj a feje minden reggel és minden délután. Keveset iszik bent. 0,5 literes a kulacsa, amiből hamar elfogy a tea/szörp(vízzel nem próbálkozom), után lehetne tölteni, de ő nem tölti. Utál az iskolában elmenni wc-re, nem lehet becsukni az ajtót rendesen, a nagyok rárontottak a barátjára.
Már csak a portáig kísérem, pénteken a tanító néni névnapjára vitt virágot. Még figyeltem a őt, a nagyok (3. évfolyamosok)megállították, hogy temetésre megy ezzel a virággal....szegénykém ott állt, köpnyi-nyelni nem tudott, aztán csak mondott valamit.
Azt tudatosítani kell benne, hogy hiába megy reggel 12 fokban pulóver+pólóban, ha napközben meleg van, akkor szabaduljon meg egy rétegtől.
Kezdetben zavarta a padtársa kérdezgetése, hogy soha nem volt képben: mit kell kinyitni, hogy hívják a tanítónénit, mi a feladat. Őt meg kizökkentett. Hétvégére azt hallottam, hogy csacsognak órán, egymásra találtak.
Szétszórt: egyszer a tornazsákot hagyja bent(kulcsra zárt teremben, tanítónénivel tudunk visszamenni, benti szandiba van kint a játszótéren.)
A helyzetet jól mutatja a három radírja: kilyukasztva több helyen, összefirkálva, letörve.
Lemondtunk az egyéb délutáni elfoglaltságokról(angol, zeneiskola)Heti egy úszás maradt péntek délután.Pénteken gyengélkedett, fájlalta a torkát, estére láza lett. Azon vagyok, hogy hétfőre meggyógyuljon, lecke is van bőven, ha még a napi tanulnivalót is pótolni kell...ááááá
Egy időpontra tették az iskolai szülőértekezletet, a hittanos szülőértekezletet és az ovis  szülőit. Az elsőre megyek.

4 megjegyzés:

  1. Jól értem,kettő már volt elsős egyszer?
    Szerintem beleszokik és idővel kész lesz a házi a napköziben. Mi rögtön nekilátunk és kb. fél óra csak.Hat után tényleg nehezebb.Mi is lemondtuk a vívást,majd folytatja jövőre,ha akarja. Elég a 3 tesi + 4 úszás.
    A 3 problémás mit jelent?

    VálaszTörlés
  2. óóóóó, ez a lista... de tényleg, bele fog tanulni és szokni, és a dolgaira is vigyázni fog. (Mi két plusz zoknival zártuk az évet, hiába kerestük a gazdáját, senki nem jelentkezett.)
    Ezek szerint mégis lemondtatok az angolról? Talán jobb ez így. Ha a délutános tanítónéni azt mondja, hogy nincs lecke, holott van, akkor nagyon oda kell figyelnetek.

    VálaszTörlés
  3. Húúúú, hát ez az egész nap kiabálnak a tanító nénik és a fejfájás azért komoly dolog, de amit leírtál annak fényében nem csodálkozom... Nálunk még Mátéval nem volt ilyen vérzivataros a kezdés, bár ha jobban belegondolok ott 2 problémás gyerkőc volt, akik már lemorzsolódtak, de soha nem volt lecke itthonra, mindig megcsinálták bent. Ettől függetlenül Máté is nagyon fáradt volt hónapokig, gondolom ezzel jár a sulikezdés sajnos, nálunk akkor csak egy pénteki úszás volt eleve, ahogy most nálatok is, de arról is lemondtunk rövidesen :) és csak másodiktól különórázott újra...
    Kendus biztos belejön hamarosan, ráadásul szerintem most az óraszám is magasabb, mint 8 éve, úgyhogy bele kell rázódnia, de biztos menni fog neki, 1-2 hónap múlva már más lesz a helyzet :) !!!

    VálaszTörlés
  4. Az angolról és a zeneiskoláról is lemondtunk. Marad a péntek délutáni úszás, egyszer egy héten.
    A 3 problémás: nem ismerem a pontos kórképet, de 2-en nem most kezdték az elsőt. Kende elbeszéléséből tudom, hogy nem ül meg a fenekén az egyik, a másik nem hajlandó a feladatot csinálni, pl: ceruzát a füle mögé teszi, a keze helyett és kiabál, mert éppen autónak hiszi magát. A másik mindent összehajt...

    VálaszTörlés