Összes oldalmegjelenítés

2016. július 24., vasárnap

Ilyen Vinci 3 évesen

Ha idegen rá néz, rögtön azt mondja, hogy:"jééé, még csak három?!"
Sokkal nagyobb, mint egy átlag hároméves. 27-es a lába(!), ez nagyon durva szerintem. Kb. 1 hónapja vettem neki egy tornacipőt(játszóra, szaladgálni, nem márkás), ami 26-os. Már szorítja őt.
98/104-es a ruhamérete, alsógatyából a 110-es kell(a pocakja miatt). Kendustól a ruhákat már fel sem viszem a padlásra, csak átrakom Vini szekrényébe.
15,5 kg. A héten voltunk státuszon a dokinéninél és 99cm!
Olyan lapátkeze van, mint egy rendes munkásembernek. Széles válla, hosszú keze.
Apja mindig azt mondja, hogy vízilabda alkat és igaza van.
Nagyon helyes, a fürtjeit továbbra is én igazítom:)
Hézagos a fogsora, teljesen , mint nekem volt.

Állandóan jár a keze, mindig 'munkát' kell neki adni, különben keres magának. Imád az Apjával szerelni. Ma pl. az autó bőrülését összekarcolta, nem díjazta az Apja. Előfordult, hogy összefújta fekete spray-vel az ezüst autót(ott majdnem szívrohamot kapott a nagyfőnök), de a sziloplasztot is rendszeresen a kezébe veszi. A kék kismotor fekete pöttyös, ő dekorálta.
Hiába van már saját szerszámos ládája, fúróval, csavarokkal....a szomszéd fűje,mindig zöldebb.
Főzésben is szívesen segít.

Mindig mozgásban van, a tévé mese rövidebb ideig( kb.15 perc)köti le. Azokat a könyveket szereti, amik ovis mesék, mondókás, verses könyvek vagy gyerekekről szólnak, állatos mesék iránt még nem érdeklődik.

Az utóbbi időben felvette azt a rossz szokását, hogy nem elég, ha mese után ott maradok mellette egy kicsit az ágyban, ő azt akarja, hogy vele aludjak. Ha elalszik és várok egy kicsit, akkor sem könnyebb kiosonnom az ágyából, mert minden mozdulatomra felébred. Éjjel is felkel, akkor a nagyágyba akar feküdni. Mi ragaszkodunk a nagyágyunkhoz és egymáshoz, a gyerekágyat mégsem az én méretemhez .
Jó evő, kedvenc gyümölcse a görögdinnye, kedvenc étele a vajas pirítós, hamburger, sült krumpli, fagyi, tészták.  Bármikor , bármennyi mennyiségben jöhet kukorica, gabonapelyhek és tejföl magában.
Nem leveses, de talán ebben a korban még nem is baj.

Akaratos, ha valamit akar, abból nem tágít. Nem tud alkalmazkodni, türelmetlen.

Bárki jön hozzánk autóval, Vinci nem hagyja ki, hogy ne üljön bele. Ügyesen lecseréli a rendszámtáblát, jól kezeli a váltót, kormányt. Bekapcsolja a rádiót az autóban és felkapcsolja a lámpákat.

Utálja a csigákat. Felszedi a földről őket és eldobja, a bogarakat eltapossa.(Ellenben a tesójával, aki menti őket a járda egyik végéből a másikba)Szép virágaimat megtépi.

Egyértelműen a nyár az ő évszakja. Reggeltől-estig kint van az udvaron, egy kis gatyában. Locsol velem, málnát szed, szerel. Gyönyörű napbarnított bőre van. Sajnos allergiás a szúnyogcsípésre, imádják a bőrét a dögök.
Játszótéren ő választ magának pajtit, általában lányokat.

1 megjegyzés:

  1. Utólag is nagyon boldog szülinapot Vincinek :)! Az biztos, hogy nem unalmas vele az élet :) ...

    VálaszTörlés