Összes oldalmegjelenítés

2016. július 5., kedd

Élete első tábora

Kendus a héten karate táborban van. Ez élete első tábora, már 5,5 éves, nagyfiú.
Reggel rövidnadrágban ment, délután pizsamában várt
Természetesen még nem 'ottalvós'. Az oviban van-ahova idén járt-, András bácsi, a karateedző és két segítője tartják(a másik felnőtt sem ismeretlen Kendusnak).
Kedden, pénteken lovagolni mennek Szigethalomra az Enese parkba(Kendének a hely nem ismeretlen, jártunk már ott, a vadaspark mellett van). Este kikészítettem neki két kobakot, olyan rég volt a fején, nem voltam biztos a fejméretében(bezzeg kb. 3 éves koráig tudtam:)
András bácsi két oviban és iskolában is tart edzést. A táborba annyi gyerek jelentkezett, hogy augusztusban is tart egy hetet. Kendus régi ovijából is jöttek fiúk, van két közeli pajtás is a csoportban.
7.30 körül viszi Zoli, délután 16 körül megyek érte. Tornateremben vannak kempingágyak, ott pihennek ebéd után. Tegnap mondta, hogy nem tudott aludni, mert nem volt párnája/takarója. Ma vitt magával. Ebédelni a közeli Csilibe mennek, húsi volt tésztával és palacsinta a menü. Kendének nagyon bejött, mondta is itthon, hogy menjünk oda majd vacsorázni!
Tegnap a karatén kívül volt lövészet és íjászkodás. A két utóbbiról többet mesélt, mint magáról a karatéról. Apró golyócskákat hozott haza-állítólag az volt a lövedék-, az udvaron kiszórtuk a táskából, gurult mindenfelé, még ma is találtam belőle(persze bent, amit egyszer kint kiöntünk valamilyen rejtélyes módon bekerül a szobába/szőnyegbe/asztal alá is)Vinci persze rögtön a szájába vette.
Nagyon elfáradt, reggel volt olyan ötletem is, hogy vigyük a biciklijét és délután hazateker. Így is 17-től konkrétan minden tizedik percben sírt/üvöltött.
A sok rohangálás, a gyönyörű napsütéses idő, koncentrálás után nemcsak fizikailag fárad el, hanem agyilag is.
Amikor mentem érte az itthoni pizsamagatyája volt rajta!Kérdőn néztem rá, hogy lehet ez?!
Erre ő: nem kell két rövid gatyát egymásra venni!
Fel sem tűnt neki, hogy az pizsamanadrág és abban alszik.Ezek a pasik.....
Hazafele jövet gondolkoztam rajta, hogy lehet ez. Ki volt neki készítve a ruhája, reggel sürgettük, ő meg félkómásan rávette a pizsamára a rövidnadrágot!

Reggel ébreszteni kell, a szünet alatt 8 körül ébred, a héten 6.45-kor már keltegetjük.

Tízórait és uzsonnát nem kapnak. Csomagoltam háromfélét és egy müzlit, mind a kedvencei.
Mit evett meg belőlük?A müzlit.


Az látom, hogy a különböző táborok reneszánszukat élik. Túl hosszú ez a nyári szünet. Ha népszavazást tartanának arról, hogy több, hosszabb szünet legyen év közben és rövidebb nyári szünet, akkor arra szavaznék.
Szülők dolgoznak, sok esetben nincs nagyszülői segítség(pláne 2,5 hónapra). Arra emlékszem, hogy a nyarakat(is)végig Szécsényben Mamánál töltöttem(1 hét Balatont leszámítva), jó érzéssel tölt el visszaemlékezni rá.
Baromi drágák a táborok, főleg a fővárosban. Két vidéki barátnőm mesélte, hogy náluk konkrétan feleannyiba kerül egy hét, nem ottalvós tábor, mint Budapesten. Nem hiszem, hogy szolgáltatásban, színvonalban annyival többet nyújtanak a fővárosi táborok.
Kendus ment volna 1 hét sakk táborba is, de sajnos csak 4 gyerek jelentkezett, azért az oktatónak nem éri meg megtartani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése