Összes oldalmegjelenítés

2016. július 17., vasárnap

Betegszabin

Három napot a hét elején Zoli kórházban töltött. Egy nagy kivizsgáláson van túl(mindent rendben találtak), kapott értágítót infúzióban-fülzúgás miatt-, szombatig bejárt még(még jó, hogy két saroknyira lakunk tőle, reggeli sétája letudta vele:) 11 körül ért haza.
Szerdától én robbantam le. Még nem tudom, hogy valamilyen vírus vagy romlott étel okoz/ott erős hasmenést, hányingert, alhasi görcsöket, puffadást. Két nap maga volt a pokol, nem kívánom senkinek. A legnagyobb szerencse, hogy a fiúk nem kaptak el tőlem semmit. Az ilyen betegségekben Kende gyenge láncszem.
Kendusra lehet már támaszkodni, apró dolgokat kérni tőle, megbízható. Vinci nagy csibész, állandóan monitorozni kell őt.

Gyakran és villám gyorsan zuhanyoztam, addig megkértem Kendust, hogy figyeljen az öcsére.
Szalad be a fürdőbe. közben kiabál, hogy:BUKTA!!!
Már nem emlékszem honnan vette ezt a beszólást, de ha baj van, akkor úgy kiabál, hogy BUKTA vagy BUKTA RIADÓ!!
Alváshoz még Vinci kap pelust(gyakran szárazzal ébred, teljesen jó úton halad)felébredt, kakilnia kellett-én zuhanyoztam-levette a pelust magáról, szobában volt a bili, rá akart ülni, de a végtermék ment mindenhová, a szőnyegről Vincike az ujjával takarította...amit aztán bevett a szájába is.
Régebben soha nem vettem észre, hogy mindent(tényleg mindent) megkóstolna. Most letépi a leander levelét és a szájába teszi...vagy a legót vagy az apró mütyürt, mosogatótablettát(!) Egyébként tudja, hogy nem szabad. Beteszi a szájába, megmutatja és röhög.

Amíg lábadoztam, hosszabb ideig ment a tévé. Minden délelőtt megnéztünk három részt(hármat adnak egymás után) a MIA és Én c. meséből.
Olyan játékokat találtam ki, amihez ágyban maradhatok. Újra felfedezték a könyveiket


, elveszettnek hitt játékaikat, építettek bunkert
, társasoztak, kockáztak, szerepjátékoztunk.
Két nap volt nagyon durva, Zoli mire hazaért, délután vitte őket magával. Kifőzdéből hozott nekik meleg ételt, esténként felsöpört, bepakolt a mosogatógépbe(a beindítást rám hagyta:) Egy szavam nem lehet rájuk. Esténként viccesen átköltötte a mesét, a hangos kacagásra figyeltem fel.
Kendus azért megjegyezte, hogy miért van az, hogy tapad a talpa a parkettához????
Fel kellene mosni...

4 megjegyzés:

  1. Teljes gyógyulást kívánok a szülőknek!
    Zolinak most ezzel meg is szünt a fülzúgása?
    Remélem mostanra már Te is a javulás útjára léptél!

    VálaszTörlés
  2. Zoli fülzúgása nem szűnt meg-elmondása alapján.
    Már sokkal jobban.

    VálaszTörlés
  3. Jajj... Remélem, már jól vagytok, nagyon nem lehetett könnyű és milyen jó, hogy a gyerekek nem kapták el tőled... Más, a Mia és ént Toma is nagyon szereti, bár Máté mindig azzal cukkolja hogy az egy lányos mese :) ...

    VálaszTörlés
  4. Nálunk Zoli mondja, hogy a Mia és én c. mese lányos:)
    Kende kért újságot és ilyet választott, erre az Apja: de ez lányoknak való!

    VálaszTörlés