Összes oldalmegjelenítés

2016. július 9., szombat

Egy

Jól látni a képen, hogy egy, azaz összesen 1 sárgabarack lett a fán!
Talán idő kell neki,  4 éve ültettük.
Talán lesz idő, hogy annyi termést hoz, hogy lekvárt is tudok főzni belőle vagy legalább egy barackos pitét.
Cseresznyefánk idén hozott annyi gyümölcsöt, hogy nem győztük szedni. Lett belőle több üveg lekvár, befőtt, süti, leves és tele a fagyasztó vele. Tavasszal már látni lehetett, hogy bő termést hoz, gyönyörű virágba borult. Szóltunk barátnak, rokonnak, ismerősnek, hogy már nem tudjuk hova tenni, nem szeretnénk ha kárba veszne, jöjjenek szedjenek. Mindenki azt mondta, hogy inkább megveszi a piacon. Nem telik el úgy nap, hogy ne söprögessek össze néhány lapátnyit a lehullott cseresznyéből. Zamatos, édes, nem kukacos!Most a madarak csipegetnek belőle.
6 bokor ribizlink van-őszinte leszek, utálom pucolni és mindig rám marad-évről-évre tele van!Magában, sütiben, limonádéba is bármikor jöhet!
10 bokor málnánk van, folyton termő. Annyi van rajtuk, hogy minden délután a gyerekek elindulnak málnavadászatra, eltenni nem tudok belőle,amit leeszegetünk róla, az is ép elég.
Meggyfánk is jól érzi magát a helyén, egy délután alatt leszedtük az összes meggyet. Közben szólt a szomszéd néni, hogy menjen már át Zoli és szedjen nekünk meggyet, örömmel ment, hazajött 5 kg-val.
Gyümölcsből el vagyunk látva télire.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése