Összes oldalmegjelenítés

2016. április 27., szerda

Vadadi Adrienn: Örökké óvodás maradok!

Hétvégi program, ha Vinci elaludt, akkor Kendével játszunk egy rövidet(olyat, ami ágyban is kivitelezhető, nem tart sokáig, mostanában az autós memória kártyát és a sakkot kéri)utána olvasok, aztán vagy elalszik vagy nem. A lényeg, hogy lepihen, összebújunk.
Nagy könyvfogyasztók vagyunk, gyakran járunk könyvtárba, minden héten elolvasom nekik a Nők Lapja Mese rovatában megjelent mesét is. Ott olvastam először Vadadi Adrienntől mesét, nagyon tetszett!Aztán megnéztem a könyvesboltban több könyvét-amit a kezembe vettem mind az ovihoz köthető és megvettem belőle egyet nekünk(Örökké óvódás maradok)és egyet ajándékba(Leszel a barátom címűt). Ma láttam, hogy már foglalkoztató formájában is megjelent.

Pagony kiadó adta ki-nálam ők a tuti  gyerekkönyvkiadók a Móra mellett-, Pásztohy Panka illusztrálta-őt is szeretjük,  gyerekábrázolásai kedvesek. Ovis korosztálynak szól a könyv, Vinci is meghallgatja, de a hosszúságokhoz még nincs türelme.

A történetekben magára ismer minden ovis, van benne szó fiú-lány barátságról, szerelemről, sok-sok ovis játékról. Kendus felkiáltott az egyik fejezetnél(hogy ők is ugyanilyet esznek az oviban:), amikor szóba jött, hogy mit uzsonnáznak a gyerekek: reszelt sajtos kenyeret teával. Kendééknél is volt rendőrhölgy beszélgetni, ugyanúgy, ahogy Leánál, Majánál, Dorcinál, Petinél, Zéténynél, Ákosnál.
Az egyik fejezetben a kislány megörült, amikor közölték vele, hogy hazaviszik ebéd után(Kende is szereti, de nem szoktam ebéd után hazahozni, vagy megy vagy nem:)
Valóságból merített ötleteket az írónő, a gyerekek magukra is ismerhetnek egy-egy szituációban, mindennapi ovis élet köszön vissza a történetekben.
Fejezetcímek között szerepel: Utánozós majom!Focis póló!Káposzta a fejünk!(ugye, ismerős?

Részletek a könyvből:
"Vannak gyerekek, akik rúgnak, ha elveszik a játékukat. Mások verekszenek, ha nem övék a hinta. Lea harapott kicsi korában, akármi bántódás érte. Zétény hirtelen haragjában ütni szokott, Peti pedig lökni, ha van rá oka, ha nincs."

"Mostanában annyi, de annyi rovar meg bogár van az udvaron!Biztosan kicsalogatta őket a jó idő. A fiúk leginkább a bodobácsot kedvelik, a lányok meg a katicát, a lepkét és a pillangót. Peti még a bogárlesőjét is elhozta otthonról, hogy ha a kezébe kerül egy ismeretlen hatlábú, töviről hegyire meg tudja vizsgálni. Aztán, amikor megszámolta a lábait, megfigyelte a szárnya színét, formáját, megállapította, hogy kicsit sem rokona a bodobácsnak, berakta egy befőttesüvegbe, és jól rázárta a tetejét, hogy ki ne tudjon szabadulni.
Enged el szegénykét-kérte az óvónéni.
De most találtam-mormogta Peti."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése