Összes oldalmegjelenítés

2016. április 15., péntek

Pécsvárad és Szászvár

Annyira jól éreztük magunkat Bikalon, hogy 11-es elutazás helyett 17 órás kicsekkolás mellett döntöttünk. Nem tartom egyébként fairnek, hogy a legtöbb magyarországi szállodába 15-től lehet elfoglalni a szállást, bezzeg, amikor le kell lépni, akkor 11-óra a határ(és ujjuj, ha nem mész, akkor pótdíjat fizetsz!, a szálloda mindig a szoba takarítást hozza fel.....)
Rákérdtem a recepciósnál, nem jönnek utánunk a szobába 7000 ft felárért maradhatunk, ami tartalmaz egy svédasztalos ebédet is. Délelőtt összekaptuk magunkat, délutánra bicózást terveztünk.(közben kiderült, hogy a szállodának 2 felnőtt biciklije van és egy gyerekülése....)
 Kezembe akadt egy szálloda történetét bemutató füzet, beleolvastam. Ott 7000/fő áron szerepelt a hosszabbítás. Szerencsére még a bűvös 11-előtt tisztáztuk a félreértést(vagyis én értettem félte), így már húzós a nyaralás(egyébként is kuponnal mentünk:)és leléptünk ebéd előtt.

Szép idő volt, először Szászvárat néztük meg, ami néhány km-re van Bikaltól.
A várat éppen felújították, nagy munkálatok zajlottak, körbejártuk, a gyerekekkel nehezen lehetett bírni(mentségükre ebéd időben sétáltunk,órát lehet igazítani az étkezésükhöz, ami valahol jó is)Vinci belemászott az árokba, Kende előadta a követeléseit(a legközelebbi benzinkúton mit kér), ezek után felajánlottuk őket téglát pakolni:)
A vár megér egy sétát.

Vinci elaludt az autóban, Zoli szeretett volna egy kiadósat ebédelni, emlékezett egy csárdára Pécs irányába. Megtaláltuk, de sehogy nem láttunk rá az autóra, ezért tovább mentünk egészen Pécsváradig.

Pécsváradi vár néhány éve lett felújítva.
Rajtunk kívül egy kisbabás házaspár volt hétfő délután. Az ispotályt(külön belépős, fiúkkal már nem mertük bevállalni) kihagytuk, minden mást megnéztünk.
Külön "puskát"kaptunk a recepciós hölgytől, amin a vár történelme szerepelt, térkép.
 A vár éttermében ebédeltünk(menüt, isteni finom volt és bőséges, olcsó!), a pincér(aki egyben a tulaj is)nagyon kedves volt velünk.
A vár udvarában a fiúk egyensúlyoztak a szegélyeken,
mindenhová felmentek, futkároztak, apró kövekből mini várat építettek(Vinci is épített!Utánozta a bátyját)kergetőztek.
Adott volt a gyönyörű idő, a tér, amíg energiát levezettek, addig mi egy kisebb dombon napoztunk.
Helyi ajándékboltba beszereztük a kötelező hűtőmágnest:)és két kavicsot kaptak a gyerekek, amin a vár lenyomata látható. Pécsváradon készítik a Mézes Mackó teát-többek között-, ebből is hoztunk haza.
Rendszeresen tartanak gyerekprogramokat a várban(gyerekkirályság az élményvárban, kalandedzett lovagok hétvégéje stb.), a vár egy részében szállodát alakítottak ki, egyszer biztosan visszamegyünk(a bazsarózsák, Zengő, a vár kápolnája visszahív)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése