Összes oldalmegjelenítés

2016. április 7., csütörtök

Egy-majdnem- átlagos nap

Reggeli ébresztőm Vinci. Beront a szobába, felkapcsolja a villanyokat, lehúzza a takarom és húzza a kezem a konyha irányába-még nem szólalt meg a vekker.
Még ki se nyitja rendesen a szemeit, de már a kakaót követeli. Gyorsan megissza az adagját és már mutatja a tévét, hogy kapcsoljam a mesét-szóhoz se jutok, annyira visít. Szilárd ételt nem fogad el rögtön ébredés után, 9 környékén jut eszébe, hogy ő éhes.
Közben Kende is felébredt, gyorsan reggelizik és kakaózik, ha megy a tévé, akkor ő sem akar lemaradni semmiről. Többször elhangzik a számból, hogy készülődjön(oké, tudom, ha nem menne a mese, akkor talán összekapná magát..vagy elkezdene legózni)Minden reggel elmondja, hogy neki öltöztetője is van...Apa személyében(erre én: Kende 5 éves vagy már)

Zoli elviszi Kendét oviba, Vinci építőkockázik, rajzol, kapok az alkalmon és gyorsan a kád fölé hajolva megmosom a fejem. Mire jövök ki?!
Vinci a szobájukban lévő új parketta szegőlécét kettétörte,
Szép, új szoba
az asztalukat összefirkálta(hajmosás előtt tettem rá új csomagolópapírt rajzolni, örülnöm kellene, hogy nem a falat mázolja)
Elpakoltam nagyjából, Vinci vajas pirítóst kér(nem mondja, hanem mutatja), elkészítem neki, odaültetem az asztalhoz, elmegyek mosdóba. Kijövök  és mit látok?!A méztől ragad minden(mézes bödönhöz oda kell tolni a széket, felállni rá és felmászni a konyhaszekrényre)
Takarítás. Összekapjuk magunkat, eltekerünk vásárolni. Az odafele vezető úton végig simogatja a hátam(nagyon jól esik, előfordult már, hogy kikapcsolta a melltartóm(!), felhúzta a felsőrészem), a boltban találkozunk a szomszéddal(kibeszéljük a két kópé fiúnkat)
Megbeszéljük, hogy a vásárlás alatt milyen szófogadóan viselkedtek a gyerekek(biztos vihar előtti csend)
Hazaérünk, maradunk az udvaron. Homokozás, Vinci újabban néhány hungarocell darabbal szigeteli a házat(nem tudom, hol látta, de profin csinálja. Gyakorlatias, ha még nem írtam volna:)Közben leveri a vakolatot(is)Kéri, hogy locsoljunk. Hát, legyen. Nem a virágra önti a vizet, hanem telibe magára(nem is értem). Bemegyünk, ruhacsere, megejtünk egy peluscserét is(még a tiszta a popsija alá került benyúlt a kakiba). Közben csöngetnek. Tiszta pelus Vinin, de a popsikrém előmaradt, mentem ajtót nyitni. Nem voltam elég gyors, a maradék Sudocreammel bekente a komódot.

Szerencsére van maradékunk tegnapról, azt ebédeljük. Ebéd után altatás. Amíg ő szunyál, addig ebédet főzök/mosok/mosogatógépet pakolok/dolgozok.
Ébred, uzsi és indulás az oviba.
Mivel menjünk?
Kocsi szerelőnél, buszra nincs jegyem(közelünkben nem tudok venni), bicóra ülnék szívesen, de Kende reggel autóval ment. Gyalog messze van.
Csütörtök-péntek karate, később indulunk. Úgy döntök, hogy menjünk busszal, lógunk. Vinci ragaszkodik a motorjához, egye-fene visszük magunkkal.
Közben privát szám hív(csakis Zoli lehet), de nem az óvónéni szól bele. Elmarad a karate, közli mindezt 16.15-kor, 17.00-ig tartana. Gorombán rákérdezek, hogy miért csak most közli, mellékesen megjegyzem, hogy a tavaszi szünetben volt-ki is fizettük-, de erről csak utólag szereztünk tudomást. Még mielőtt leraknám elmondom, hogy siralmas köztünk a kommunikáció.

Fent vagyunk a tömött buszon, Vinci jókedvű, mindenkire mosolyog. Puff, a buszsofőr karambolozott. Leszállunk, várjuk a kisegítő buszt. Le a kalappal Vinci előtt, türelmes, szót fogad.
Ááá, Kende lesz az utolsó-ez jár a fejembe.
Néhány gyerek még kint van az udvaron az enyémmel együtt. Durván koszos-konkrétan kosz csíkos az arca, a ruhája fekete, a cipőjében legalább fél kiló homok. Gyors átöltözés, Vinci közben a csoportszoba melletti mosdóban csintalankodik: folyatja a vizet, többször rászólok, talált egy súrolókefét, azzal sikálja az arcát, Kendének szedem össze a cuccait. Vince ruhája teljesen elázott. Az oviban lévő kis wc-khez láthatatlan vonzalom fűzi Vinit, húzza le a nadrágját, lekapja a pelust, pisilni akar(közben látom, hogy csupa kaki a wc)..
Az ovihoz megérkezett a felmentő sereg Apa személyben.
Kidőltek a trambulinba
Ezután már minden könnyebb ment.


1 megjegyzés: