Összes oldalmegjelenítés

2016. április 13., szerda

Apa szülinapja-Bikal

Zoli szülinapjára a fiúkkal már kb. 2 hete készülünk: festünk, színezünk, Kende verset költ(!) és azt kérdezgeti, hogy kiket hív majd meg Apa  a 47. szülinapi bulijára(szerintem öt évet simán letagadhatna) Hitetlenkedve visszakérdez: "tényleg, csak minket, a családodat?"és az ovis barátaim miért nem jöhetnek???
Péntek volt Zoli nagy napja, ünnepi reggeliben(hagymás-sajtos bundás kenyér, omlet) a fiúk is segítettek.
Szülinapi tortáját közösen akartuk kiválasztani, de a napok úgy pörögnek, hogy este, amikor leülhettünk volna nyugiban a gép elé átböngészni a cukrászda kínálatát, addigra mindketten elaludtunk. Így aznap, ovi előtt elmentem a Zilá-ba és egy kész málnás, prémium francia tortára esett a választásom(vékony kakaós piskótalap, málnás mousse, málnás krém) Nagyon-nagyon finom volt, 10 szeletes, de mi négyen-mindenki édesszájú- vacsi után megettük. Vinci a tűzijátéknál megilletődött, utána azt mutatta, hogy neki mikor lesz már szülinapja és ő is szeretne tortát(az összetett mondatokat is simán elmutatja úgy, hogy mi megértjük)

Szombaton sokáig lustálkodtunk, majd hozzáláttam a nemszeretem pakolásnak-az utazás legkellemetlenebb része, hiába van már rutinom benne- és meg sem álltunk Bikalig. Hosszú az út, hisztimentes telt 2,5 óra,végig Bíró Esztert hallgattuk(örülnénk, ha megjelenne a harmadik lemeze, mert a meglévőket rongyosra hallgattuk)
Bikalon még a gyerekek születése előtt jártunk, akkor megfogadtuk, hogy ha lesz gyerekünk, akkor oda visszamegyünk. Minket megfogott a hely és a kaja!Emlékszünk arra, hogy milyen jóízűeket ettünk ott. Akkor még nem volt élménypark a kastély mögött, egy fürdőház, néhány apartman és a kastély(2005 környékén voltunk ott) Azóta teljesen kiépült a kastély mögött terület.
Az egykori istállóban volt a szobánk, a berendezése teljesen tükrözi a mi ízlésünket, nagyon tetszett, ahogyan a követ a fával kombinálták, családias nagy szobák vannak.
A falba egy kis bunkert építettek, itt aludtak a fiúk, egy függönnyel volt elválasztva a mi szobánktól, ötletes megoldás!

Külön helyszínen van a reggeli és a vacsi, utólag megtudtuk, hogy 2005 óta séfváltás történt, ami a kajákon érezhető volt. Pl: nem volt hal(mi nagy 'halasok 'vagyunk) a vacsoránál vagy gyümölcstál. Elronthatatlan rántott csirkecombot ettünk, túrógombócot, Zoli pörköltet, különlegesség nem szerepelt az asztalon(pedig mi nyitottak vagyunk az új ízekre), gondolom a többség igényeihez igazodnak.
Az étteremben animátorok állnak a szülők rendelkezésére, játszókuckóhoz közel eső asztalhoz ültünk, de az animátorok feladata abban kimerült, hogy a gyereknek színezőt adtak(mi itthonról is vittünk. Damitól Kende szülinapjára egy hordozható színező készletet-táskát kapott)

A fürdőház és a szoba között sétáltunk-nincs zárt folyosó. Vasárnap este 'éjszakai fürdőzés're mentünk, a gyerekek szempontjából éjszakai:)20-kor mentünk medencézni, élveztük, hogy rajtunk kívül másnak nem akadt ilyen ötlete. Leírhatatlan boldogság volt a lurkóknak úgy fürdeni, hogy csak néhány színes lámpa égett a víz alatt.
Külön fürdőrész van 14 éven felülieknek, Marokkói fürdő néven fut, mellette van  egy sószoba(terveztük, hogy kipróbáljuk), de végül más programot választottunk.
Kendus ügyesen úszik víz alatt, Vinci inkább az Apjával bugyogott a meleg vízben, amikor pár csepp belement a szemébe húzta az orrát(tipikus, ha valami nem tetszik orrot húz)

Bármikor mehet az ember az élményparkba, a hét minden napján történik valami
. A marketingesek gondolnak a gyerekekre és a felnőttekre is(pl. apródképző)Amikor ott voltunk, akkor a felnőtteknek este interaktív lovas színház volt, gyerekeknek napközben a kis állatsimogatóban előadás az állatokról, lovaglás(széles a 'lovas'paletta: pónizástól kezdve a tereplovaglásig, lovaskocsikázáson át több mindenből lehet választani)Vincitől féltek a szamarak, Kende viszont a hattyúktól félt-nagyon közel jöttek hozzánk.
Lovas kocsikáztunk Bikal határában, kedves vezetőnk mesélt a faluról, a kastély történelméről, lovakról.
Az élményfaluban lévő házak szuperek, olyan az egész,mintha skanzenban lenne az ember
(csak itt új építésűek a házak)
A boszorka háza tetszett nekem a legjobban,
a gyerekeknek a katonák,
Zolinak a kilátó. Kastély és az élménypark területén ízléses szobrok vannak,
belesimul a környezetbe.
Nem hagytuk ki a lovas játszóteret sem.
Egy élmény volt!


6 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis helyen jártatok, szuper lehetett az egész :) ! Már én is többször el szerettem volna menni Bikalra, most még jobban kedvet csináltál hozzá :) !!! Az ünnepeltnek pedig boldog szülinapot :) !

    VálaszTörlés
  2. De szuper lehetett! :-)
    Te mindig mosolyogsz??? Olyan szép család vagytok!:-)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon jó hely!
    Mások is meg szokták jegyezni, hogy midig mosolygok:)Alapvetően optimista, vidám természetű vagyok

    VálaszTörlés
  4. Utólag is boldog születésnapot neki :) A képek nagyon jók lettek, és a lényeg hogy jól éreztétek magatokat!

    VálaszTörlés
  5. Utólag is boldog születésnapot neki :) A képek nagyon jók lettek, és a lényeg hogy jól éreztétek magatokat!

    VálaszTörlés